Bra clinic och halt häst =(

Tar de roliga sakerna först... clinicen igår var helt super!!! Linda,min tränare,har ju alltid pratat om Albert sen hon jobbade hos honom ett år,så nu var det dax för mig att se om han var så bra som hon alltid säger,och jag säger bara: Ja,det var han! Han hade mycket sund inställning till hästar och ridning och han hade ett sätt att prata så man förstod vad han menade. Jag var där och kollade på en hoppgrupp och sen visade han sitt "speciellla" sätt att longera. Det var inte mycket folk där och tittade. Synd när det kommer en såpass bra och erkänd tränare. Han använder sig av longering ganska mycket sa han,och han håller inte med veterinärer och andra tränare om att man inte ska longera. Han gör då inte på "traditionellt" sätt,utan delar tyglarna och sätter fast ena tygeln i sadelgjordsstropparna,ungefär vid knähöjd om man suttit i sadeln.Andra tygeln tar han bort. De sitter inte åt hårt. Sen får hästen hitta sin egen balans. Först går den ju på små volter bara runt ,runt men efter bara någon eller några minuter hittar den ett stöd och då tar den ut volten själv. Han håller inte i hästen utan bara står i mitten. Detta gjorde han i skritt och trav. Han hade haft gouge,chambon och pessoasele och alla hade han slängt. Han menade att hur man än spänner de hjälpmedlen så rycker de hästen i munnen på ett eller annat sätt. Att ha stadig hand menade han är det viktigaste inom ridningen. Det och framåtbjudning. Känner man att handen blir ostadig när man rider ska man pröva att lägga ner handen på knät,hålla still och låta hästen själv komma fram till handen. Vidare sa han att han att alla hästar har ju en "lättare" och "svårare" sida och han ser många,många som säger att när dom ska jobba  igenom den svårare sidan slutar det alltid med dragkamp och svordomar. Hans tips i det fallet är att börja med lätta sidan,ha en bra känsla och gå över till den svåra. Ofta har men då med sig den bra känslan från den bra sidan och det "smittar" av sig. Börjar det krångla är det bara att gå tillbaks till den bra sidan,hitta känslan,och sen tillbaks. Han sa mycket,mycket mer bra saker men jag kommer inte på det nu =)

Nu till de tråkiga sakerna... =(   Red Corall ute på fälten igårkväll och hon kändes så fin! Joggade och hon var pigg och glad,men i morse när jag varit ute och joggat och skulle släppa ut från natthagen till gräshagen stod hon på tre ben.. =(  Vänster bakben i luften. Tar in dom,och hon kan gå,men det går sakta,sakta. Inte svullen eller varm nånstans. Var precis ute i stallet nu igen och nu stödjer hon på det men är väldigt halt.. Min älskling.. Får se hur det går under dagen,får väl ringa kliniken imorgon antar jag.. Skit oxå!!
Ha en trevlig söndag!

Får inte vara sjuk....


Kommentarer
Postat av: Åsa

Sv: Vad konstigt, det var ett tidigare inlägg som inte gick att kommentera heller. Vet inte varför det blir så?



Det hoppas jag med. Såg nu att de har bytt material i dem, så de har säkert fått fler klagomål. Och det är väl bra förvisso, hoppas jag kan få någon form av ersättning ändå. 500 kr är mycket för en fattig student som jag ;)



Nej, vad tråkigt med Corall! :( Hoppas hoppas det inte är något värre! Håller tummarna!

2010-08-22 @ 11:44:11
URL: http://hasteriet.blogg.se/
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R Gs

vilken klinik hade ni han på ?

beklagar hältan ''/

2010-08-22 @ 13:43:53
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: fridan

vilken fin blogg du har!!! men vad tråkigt att läsa om att din häst är halt :((

2010-08-22 @ 18:11:08
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: Ida Norlin

Tack :)

2010-08-22 @ 18:25:06
URL: http://inhast.blogg.se/
Postat av: jeanette

Åhh vad tråkigt med corall, hoppas inte det är något allvarligt :(

Tröstkramra

2010-08-22 @ 18:29:31
URL: http://jeanettez.blogg.se/
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R Gs

jahaa jag trodde du menade att du varit iväg med han på Klinik (:

Men det låter ju kul :D

2010-08-22 @ 19:53:39
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: caroline

SV: tack för peppningen:)

2010-08-22 @ 21:06:01
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jo, men så kan man inte tänka heller. Och man kan inte linda in dem i bomull. Får hoppas det "bara" är en vrickning eller så och att hon blir bra snart!

2010-08-22 @ 22:54:39
URL: http://hasteriet.blogg.se/
Postat av: Åsa

Vad skönt, håller tummarna för att det är det!

2010-08-22 @ 23:08:53
URL: http://hasteriet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




Trackback