Svettigt ridpass

2010-06-29 ♥ 12:56:39
Nu har vi varit iväg och tränat och vi blev minst sagt svettiga både jag och Corall. Red ett rent markarbetes pass med fokus på lång och låg i både trav och galopp. Det gick super! Trots att det var varmt var hon väldigt framåt och allt blir ju så mycket enklare när man slipper driva i varje steg utan kan koncentrera sig helt på sits och händer istället. Duktig häst! På torsdag ska Linda hoppa henne och sen dröjer det nog ca 1,5 vecka innan det blir träning igen för Linda ska till Falsterbo och jobba. Då får jag ta tillfället i akt att rida på de underbara ängarna! Inte så tokigt det heller. Nu ska jag plocka och fixa lite här hemma och vattna i trädgården innan det är dax för jobbet. Ha en härlig tisdag i solen om ni är lediga!

En dusch har nog aldrig varit så härlig som idag.. Både för mig och hästen =)


Ska iväg och svettas lite

2010-06-29 ♥ 09:45:08

dsc00069 (MMS)

Ska iväg och svettas lite


Ute och testar de nya skorna. De fick godk...

2010-06-28 ♥ 20:21:40

dsc00068 (MMS)

Ute och testar de nya skorna. De fick godkänt :-D


Fullspäckad söndag

2010-06-27 ♥ 20:21:06
Midsommar är över för denna gången,och i år firades hos goda vänner med god mat och dryck. Midsommarstång fanns men det blev dåligt med dans. Trevligt var det iallafall. I går kom vår gode vän Kevin hit som ska bo hos oss i en månad och arbete mad att preparera unghästar till auktion. Sen åker han hem till Kentucky ca 1 månad för att komma tillbaks i september. Han åker alltså ifrån Kentucky innan VM börjar och kommer hem när det är över. Han är glad att slippa "cirkusen".. Galning! =)   Idag har vi haft 3 års kalas för föräldragruppen här och det var pigga glada treåringar som fikade,badade,åkte traktor,cykel och hoppade studsmatta. I kväll har Amanda varit här och ridit Corall och det gick bra. Nu ska jag slänga mig i soffan och bara lata mig. Hoppas er helg varit bra!




Glad Midsommar!!!

2010-06-25 ♥ 06:16:42
God morgon och glad midsommar! Ska strax åka iväg och jobba,så jag har varit ute och joggat med Sture nu på morgonen. Finns ingen bättre start på dagen. Underbart! Amanda,som skulle rida Corall igår,hade huvudvärk så jag arbetade henne på töm ca 30 min och det gick jätte bra. Det är verkligen nåt hon gillar och hon gör det bra. Idag får hon vilodag,bara gå i hagen hela dagen. Jag jobbar till 13 och sen ska vi till goda vänner och fira midsommar. Imorgon kommer Kevin,det ska bli lika kul som alltid. Glad Midsommar!

Tjejträff och "skvaller"

2010-06-24 ♥ 07:22:05
Igår var "mina" tjejer här på kvällen och vi åt som vanligt soppa och en smaskig dessert. Vi är 6 tjejer i varierande ålder,från 34-45 år som träffas ca varannan månad,och vi äter alltid soppa och pratar till långt in på natten. Det är så himla kul för alla är helt olika och har olika intressen och vi umgås nästan inte alls förutom när vi har dessa träffar. Men vi har så himla kul och så mycket att prata om. Igår bjöd jag på sparrissoppa och till efterrätt en helt underbart god hallonpannacottapaj. Båda smakade utsökt gott och vinet smakade fint det med. Nu skulle alla iväg och fira semester på var sitt håll,men vi ska försöka få till en partykväll innan sommaren är slut. Idag ska jag hämta björkris och blommor till min egensnickrade midsommarstång,den blev inte så fin men lite söt sådär =)  Amanda kommer och rider Corall i eftermiddag.Hon skulle kommit i tisdags men fick förhinder. Ska försöka få några nya kort då kanske. Ha en härlig torsdag så återkommer jag senare.

Galet bra!!!

2010-06-22 ♥ 10:24:38
Denna har helt satt sig på hjärnan! Galet bra!!


Måndag igen!

2010-06-21 ♥ 21:24:43
Jobb,jobb,jobb har det varit idag. Jobbade lång dag (till 16) och det var fullt upp. Nu har första halvan av jobbarkompisarna gått på semester och det var fullt av semestervikarier idag så då behöver man ju anstränga sig lite mer än vanligt och förklara och så,men de verkade duktiga. Har varit med Corall hos Linda och tränat nu på kvällen och det gick bra. Hon var så fin idag! Imorgon kommer Amanda och rider henne. Hon ska tävla henne nästa söndag igen. Debut i 120 =)  Har även provlagat soppan som jag tänkte bjuda på när det är soppbjudning på onsdag. Det blev sparrissoppa och den fick MVG i betyg. Hoppas bara jag lyckas med den på onsdag oxå.. Imorgon ska jag hjälpa till hemma med hästarna. Blir till att frisera så många manar jag orkar av 102 st och rengöra vattenkar.
Trevlig måndagkväll!


Sköna söndag!

2010-06-20 ♥ 12:16:05
Igår var det jobb hela dagen och efter det satt jag som klistrad i soffan! Gud så vackert bröllopet var! De såg så himla lyckliga ut! Grattis till Vickan och prins Daniel! På kvällen var jag ute och red. Det blev en härlig tur i skogen med mycket jogg. Kvällen avslutades i soffan framför "Sherlock Holmes". Den var helt ok. Idag har jag varit med hästen i ridhuset för en kompis ville låna henne till att spela in en film som hon ska ha när hon söker en utbildning. Både häst och ryttare skötte sig mycket bra. Hoppas filmen blir bra oxå och att hon blir antagen. Nu blir det lite lunch och i kväll ska jag jobba. Jobbar mellan 15.30 och 21.30,rätt så lugnt. Trevlig söndag allihop!


Kalas!

2010-06-18 ♥ 20:48:12
Ikväll har vi haft kalas för Agnes som fyllde 3 år i onsdags! Det var släkten på Johans sida som var här idag,min släkt är i Oslo i helgen. Bästa presenten var nog en efterlängtad cykel! Fick många andra fina presenter,men det var nog den bästa =)  Sen var det grillmat och tårta för hela slanten och alltihop avslutades med ett dopp i tunnan. Nu väntar soffan på mig. I helgen jobbar jag både lör och sön så det blir en lugn helg. På söndag ska jag åka med Corall till en kompis som ska låna henne och spela in en film som hon ska ha för att söka in till en utbildning. Hoppas hon sköter sig. Vad händer hos er i helgen?




Redan torsdag!

2010-06-17 ♥ 09:27:59
Ja,herre gud vad dagarna springer iväg.. Redan torsdag idag och snart helg igen. Det är ju nästan inget annat än måndag,fredag och sen är det helg. Igår fyllde Agnes 3 år! Svårt att fatta att hon redan är 3 år. Jag blir ju inte äldre,ha,ha  konstigt det där =)  Dagen firades med skönsång på sängen och sen var det sommarfest på dagis på kvällen med teater och sång. De var jätte duktiga! Efter det var jag ute och skrittade på en lite stel häst (efter hoppningen i måndags) och det var en riktigt härlig tur. Varmt och skönt! Det är så konstigt tyst oxå när man rider lite senare,vid typ 22. Gjorde även en natthage till pållarna. Vill inte ha de inne när det är så härligt ute,så jag gjorde en liten hage i deras hage så hon kan gå utan mask på natten.

I natthagen

Älskade,älskade häst!

2010-06-15 ♥ 22:40:53
Nu har det varit lite kasst med uppdateringen igen.. men,men.. I lördags var vi som sagt på bröllop och det var verkligen en kanonkul dag/kväll och natt! Vet faktiskt inte när jag hade så kul sist! Hellyckat och båda sa ja! =) I söndags var jag lite trött,men fick gjort lite i allafall. Var på presentöppning hos de nyblivna makarna och hemma hos mamma och pappa och grillade och hämtade Agnes som sovit där. På kvällen var jag ute och red i skogen. Igår var jag ledig och en kompis med barn var här och kollade in föl och umgicks lite. På kvällen var jag och Agnes och kollade när kompis Wilma red ponnyridning. Tyvärr verkade hon tycka det var roligare att klättra än att kolla på hästar. Senare på kvällen red jag i skogen en sväng. Idag har jag jobbat och sen var jag hos Linda med Corall. Hon hoppade henne och hon gick helt fantastiskt bra! Älskade häst! De hoppade lite olika övningar och avslutade med en bana som låg på mellan 120-130. Hon hoppade så bra idag! Linda var oxå nöjd! Alltid kul. Ska ta med kameran nästa gång hon hoppar. Kvällen tillbringades i badtunnan med Johan och Agnes. I morgon fyller lillpluttan 3 år och hon var väldigt förväntansfull när hon la sig. Varför går det inte lägga in bild nu då????? Grrrrrrrrrrr

SMS-inlägg

2010-06-14 ♥ 20:52:56

dsc00066 (MMS)


Underbar vy på hemväg från ridtur. Massa m...

2010-06-14 ♥ 20:51:24

dsc00065 (MMS)

Underbar vy på hemväg från ridtur. Massa mammor och bebisar


Bröllop!!

2010-06-12 ♥ 11:53:36
Idag är det bröllop! Johans bror ska gifta sig. Alltid kul med bröllop. Vädret är väl inte det bästa bröllopsvädret,med full storm,men det regnar i allafall inte. Än.. Har varit ute och ridit i stormen och det gick över förväntan! Visst,hon var lite på alerten men inte farligt. Nu ska det duschas och fixas och piffas innan det är dax. Blir nog en mycket trevlig dag/kväll/natt har jag på känn!

Dagens outfit



Ledig och fredag

2010-06-11 ♥ 17:08:36
Idag har jag varit ledig och har hunnit med en hel del. Skönt! Har städat hela huset vilket var välbehövligt kan man säga.. Det tog ett tag,men det är skönt när det är klart. Har tömkört Corall och det gick så bra! Hon älskar verkligen tömkörning. Hon har vilat i 2 dagar och var aningens pigg de första 15 minuterna,men sen kom hon till arbete. På eftermiddagen har jag och Agnes varit i stan och handlat hästfoder,presentpapper,utekrukor och en födelsedagspresent till Agnes. En studsmatta! Lyckan var stor!! =)  Ikväll blir det fredagsmys på hög nivå och imorgon blir det bröllop!! Kul! Trevlig fredag allihop!

En film från mars


Soldusch och shopping

2010-06-08 ♥ 20:41:33
Idag var jag ju ledig hela dagen,men har haft späckat schema ändå. Jag och Agnes har varit på språng hela dagen. Vi har hunnit med soldusch,fika på lindärva,Skara hästsport,blomsterlandet och coop. På skara hästsport köpte jag ett nosludd i fårskinn som jag har klippt sönder och satt fast på Coralls gräsmask,ett swarowaki pannband och ett Mias shabrak. Skulle egentligen bara ha ett nosludd men det andra fick följa med ändå.. Schabraket för det var så bra pris och pannbandet för det var så snyggt... Inte bra för mitt shoppingförbud inte... Hittade även JW nättäcke utanför butiken men som tur var fanns det inte i rätt stl.. =) På eftermiddagen har vi planterat blommor vi köpte och städat lite. Skulle ridit nu på kvällen men det bara öser ner ute så hon får sin vilodag idag. Är lit orolig för minfejksolbränna dock.. Det blev väääldigt brunt,men det måste väl dämpa sig till på lördag eller?? Nån som vet??!!

Dagens fynd


Min tuttfia älskar sina tuttar..

2010-06-08 ♥ 13:00:26

dsc00064 (MMS)

Min tuttfia älskar sina tuttar..


Måndag hela dagen

2010-06-07 ♥ 20:55:17
Idag har jag jobbat och varit och storhandlat.. det var jag och "några" andra som tyckte att det passade bra idag.. Hur mycket folk som helst.. Älskar att handla men inte mat då.. ;)  Eftermiddagen spenderades ute i trädgården. Johan gjorde klart altanen och jag och Agnes rensade i rabatterna och vattnade. Eller jag rensade och Agnes gjorde tårtor i sandlådan. Nu har jag precis varit ute och ridit. Dagen efter tävling brukar jag alltid rida ett "dagen efter tävlingspass" som jag så fyndigt kallar det. För mig innebär det skritt i skogen ca en timme eller tömkörning. Idag blev det skritt. Härligt var det! Nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på CSI och äta glass. Imorgon är jag ledig. Härligt! Trevlig måndagkväll!


Nationaldag och tävling!

2010-06-06 ♥ 14:17:33
Nu är vi hemma från Uddevalla,där tävlingen var idag. Det var regionala på gräs och både vädret och banan var finfint! I första klassen 100 cm fick hon 4 fel på första hindret i omhoppningen,de var en väldigt lång sträcka till första hindret i omh. så det gick lite för fort så Amanda hann inte få ihop henne utan hon tappade bak,annars jätte fin. I 110 var hon dubbelnolla och plac!! Tog sista placeringen så det var kanonkul. Det var både bank och vattenmatta med och det var inga problem. Kul,kul. Nu ska jag ta med min lilla stallpiga ut i stallet och mocka sen ska vi vara i trädgården hela eftermiddagen. Får passa på,för de har ju lovat regn imorgon..

Framhoppning 110




Duktig häst mellan klasserna

2010-06-06 ♥ 09:44:36

dsc00063 (MMS)

Duktig häst mellan klasserna


God morgon och tävlingsdax!!

2010-06-06 ♥ 05:42:39
God morgon på er! Nu har jag varit ute och gett hästarna frukost,så då passar jag oxå på att få lite i mig. Idag är det tävling i Uddevalla. Det är regionala tävlingar och pålle ska starta 100 och 110. Det är på gräs,så det ska bli spännande att se om hon reagerar på det. Med brodd och så menar jag. Återkommer under dagen! Ha en härlig söndag allihop!

Gud vad kass jag är på att uppdatera...

2010-06-04 ♥ 20:44:32
Ja det kan man verkligen säga.. fy på mig,men jag hinner ju tusan inte =(   Min vecka i korta drag:
I måndags var jag med hästen hos min tränare och hon hoppade henne. Det gick sååå bra!! Hoppade en bana på 125 och hon var så fin och avslappnad. Fick mycket beröm =)  Hästarna har även gått ute nattetid hela vecka,fast de har gått på ridbanan på natten. Min häst blir nämnligen fet bara hon tänker på gräs,så nu går hon på gräs från 6-11 utan gräsmask,11-21 med gräsmask och natten på banan. I natt står de inne och de ska de göra imorgon natt oxå för på söndag är det tävling. I tisdags var jag bara ute och skrittade,hur härligt som helst. Var ute vid 21 och kunde rida i bara pike. I onsdags vilade hon,igår var jag ute och konditionstränade och idag har jag trimmat lite på banan och skrittat en liten tur i skogen. I morgon ska vi åka till Axevalla travbana på "På landet mässa". Det ska bli kul. Måste även in på Skara hästsport och köpa gräsbrodd. Annars har vecka bestått av jobb,trädgårdsarbete,fika och lek med goda vänner. Tycker att tiden bara rusar iväg,hinner inte hälften av det man skulle vilja...

Välbehövlig


Oxå välbehövlig





Min stalltjej

2010-06-02 ♥ 09:04:34

dsc00060 (MMS)

Min stalltjej


God morgon! Vi är ute på morgonjogging!

2010-06-02 ♥ 06:33:12

dsc00059 (MMS)

God morgon! Vi är ute på morgonjogging!


Ljuvlig kväll med doft av sommar!

2010-06-01 ♥ 21:09:06

dsc00058 (MMS)

Ljuvlig kväll med doft av sommar!