Ute på morgonjogg! Bara 5 grader.. Burr..

2010-08-31 ♥ 06:02:34

dsc00109 (MMS)

Ute på morgonjogg! Bara 5 grader.. Burr..


Första jobbardagen och finfin träning

2010-08-30 ♥ 19:56:07
Första arbetsdagen efter semestern är gjord och solen har lyst hela dagen! Helt fantastiskt!! Arbetet idag har bestått av att avmaska 50 ston och lika många föl,och imorgon ska lika många till avmaskas.. Alla skötte sig dock bra! Efter det var det mockning av 17 boxar och efter det hämtade vi hem 11 ston med föl från ett naturbete som dom gått på. Det hanns även med att samla 4 st hingstar som det ska frysas sperma på,så dagen gick i ett. En riktig rivstart. Har varit och tränat nu ikväll,första passet efter jag hittade henne på 3 ben förra söndagen,och hon gick kalas bra! Ett mysterie vad hon kan ha gjort alltså.. men nu är hon frisk och pigg så nu ser jag bara framåt. Passet idag blev ett lugnt pass,mest skritt och trav med fokus på övergångar. Hon var jätte fin! Ikväll blir det soffan och CSI,sen hoppas jag på en bättre natt än i natt.. Lilla A är jätte förkyld så hon var vaken flera ggr i natt stackarn.. snuvig som tusan =(   

Idag är det stora avmaskningsdagen...

2010-08-30 ♥ 09:09:38

dsc00107 (MMS)

Idag är det stora avmaskningsdagen...


Sista semesterdagen

2010-08-29 ♥ 19:25:59
Idag är min sista semesterdag innan 4v heltid med unghästar börjar imorgon. Har tagit tjänstledigt från mitt "vanliga" arbete för att jobba med ettåringar i september. Det är fjärde året jag gör det. I år är det 17 st åringar som ska fixas iordning till auktion första helgen i oktober. Men det startar imorgon. Idag har varit en härlig dag! Solen har varit framme hela dagen,inte helt fel! Startade dagen med en joggingtur på 40 min och sen en lååång söndagsfrukost. På förmiddagen åkte vi och kollade på hopptävlingar i Lidköping. Såg 120 avd A och B. Fina ritter. Vi såg även en unghäst som saknade öron!! Såg väldigt skumt ut.. Men han var glad ändå och hoppade fint =)  på väg hem från stan stannade vi till på ett vägcafe och fikade.Supermysigt!  Nu har jag varit ute på en härlig ridtur i kortärmat och ikväll blir det tacos och tv. Först ska ja sätta mig och klicka hem lite nya hästsaker...
Trevlig söndagskväll!

Fullspäckad fredag

2010-08-27 ♥ 18:59:50
Ja,idag har det gått i ett. Började dagen med att jobba i stallet och dräktighetsundersöka ston. Undersökte ca 30 st,och de som skulle vara dräktiga var det fortfarande =)  Efter det åkte jag till Lidköping och kollade lite på de regionala tävlingarna. Precis när jag kom hade det hänt en otäck olycka på framridningen så ambulansen var där. Hoppas att det gick bra. Åkte på att hjälpa till att bygga om banan till 120 klassen,men det är bara kul att hjälpa till. Efter det var det veckohandling som stod på schemat,alltid lika tråkigt. Nu har jag precis varit ute och ridit och nu ska det bakas pizza,sen blir det fredagsmys! Vad gör ni i helgen? Tävlar,jobbar?
Kollar på hopptävling

2010-08-27 ♥ 11:55:54

dsc00104 (MMS)

Kollar på hopptävling


En alldeles vanlig torsdag..

2010-08-26 ♥ 19:04:22
Ja,idag har det inte hänt mycket. Näst sista dagen på semestern,fast kanske räknas som sista då jag ska jobba här hemma med undersökningar imorgon. Har varit och fixat nytt pass idag och varit på jobbet och ansökt om 1,5 veckas längre tjänstledighet pga USA resan. Har även varit ute och skrittat en timme. Corall kändes fin. Red en runda på bara grusvägar idag,imorgon tänkte jag kolla hur skogen ser ut,det har varit lite vått ett tag pga allt regn. Men trot eller ej,idag har det varit uppehåll hela dagen och solen har hälsat på oss
Vm biljett beställd och walkerträning

2010-08-25 ♥ 12:48:15
Biljetter till USA är beställda och igår bokade vi även biljetter till "Rolex top four". De var dyra,men platserna var kanon. Vi ska ju såklart se de andra hoppningarna oxå,men de biljetterna tänkte vi lösa på plats. Ska bli sååå kul och skönt att ha nåt att se fram emot =)  Corall är ju helt ohalt nu men jag tar det lugnt några dagar ändå. Igår skrittade jag en sväng i storm och regn och idag har hon  skrittat ca 50 min i maskinen. Annars är det just nu en lugn period på stuteriet. Det enda som händer fram till skiljning av fölen,är att hovslagaren kommer 1g/v och verkar och veterinären kommer var 14:e dag för att kolla dräktigheter. Det ska hon göra 2 ggr till tror jag. De äldsta fölen börjar skiljas av i okt/nov. Ikväll blir det födelsedagskalas för svärfar. Grattis till honom!

Träna
Såhär glad blir man när man får åka hästbi...

2010-08-25 ♥ 11:44:26

dsc00102 (MMS)

Såhär glad blir man när man får åka hästbil :-D


Ryttar VM och ohalt häst

2010-08-23 ♥ 08:38:46
Idag har jag 2 roliga nyheter att berätta!

1: Corall är i princip ohalt idag. Måste sträckt sig eller nåt igår,går i princip helt rent idag,sätter bara ner vä bak liiiite lustigt. Får gå ute i liten hage idag =)
2: 4 Oktober åker vi till Kentucky och tittar på ryttar VM. Ska bli sjukt kul!! =)

Nu ska jag ut i stallet och jobba,återkommer under dagen! Hoppas ni har en bra måndag,här lyser solen iallafall!

Yippie!


Bra clinic och halt häst =(

2010-08-22 ♥ 08:50:56
Tar de roliga sakerna först... clinicen igår var helt super!!! Linda,min tränare,har ju alltid pratat om Albert sen hon jobbade hos honom ett år,så nu var det dax för mig att se om han var så bra som hon alltid säger,och jag säger bara: Ja,det var han! Han hade mycket sund inställning till hästar och ridning och han hade ett sätt att prata så man förstod vad han menade. Jag var där och kollade på en hoppgrupp och sen visade han sitt "speciellla" sätt att longera. Det var inte mycket folk där och tittade. Synd när det kommer en såpass bra och erkänd tränare. Han använder sig av longering ganska mycket sa han,och han håller inte med veterinärer och andra tränare om att man inte ska longera. Han gör då inte på "traditionellt" sätt,utan delar tyglarna och sätter fast ena tygeln i sadelgjordsstropparna,ungefär vid knähöjd om man suttit i sadeln.Andra tygeln tar han bort. De sitter inte åt hårt. Sen får hästen hitta sin egen balans. Först går den ju på små volter bara runt ,runt men efter bara någon eller några minuter hittar den ett stöd och då tar den ut volten själv. Han håller inte i hästen utan bara står i mitten. Detta gjorde han i skritt och trav. Han hade haft gouge,chambon och pessoasele och alla hade han slängt. Han menade att hur man än spänner de hjälpmedlen så rycker de hästen i munnen på ett eller annat sätt. Att ha stadig hand menade han är det viktigaste inom ridningen. Det och framåtbjudning. Känner man att handen blir ostadig när man rider ska man pröva att lägga ner handen på knät,hålla still och låta hästen själv komma fram till handen. Vidare sa han att han att alla hästar har ju en "lättare" och "svårare" sida och han ser många,många som säger att när dom ska jobba  igenom den svårare sidan slutar det alltid med dragkamp och svordomar. Hans tips i det fallet är att börja med lätta sidan,ha en bra känsla och gå över till den svåra. Ofta har men då med sig den bra känslan från den bra sidan och det "smittar" av sig. Börjar det krångla är det bara att gå tillbaks till den bra sidan,hitta känslan,och sen tillbaks. Han sa mycket,mycket mer bra saker men jag kommer inte på det nu =)

Nu till de tråkiga sakerna... =(   Red Corall ute på fälten igårkväll och hon kändes så fin! Joggade och hon var pigg och glad,men i morse när jag varit ute och joggat och skulle släppa ut från natthagen till gräshagen stod hon på tre ben.. =(  Vänster bakben i luften. Tar in dom,och hon kan gå,men det går sakta,sakta. Inte svullen eller varm nånstans. Var precis ute i stallet nu igen och nu stödjer hon på det men är väldigt halt.. Min älskling.. Får se hur det går under dagen,får väl ringa kliniken imorgon antar jag.. Skit oxå!!
Ha en trevlig söndag!

Får inte vara sjuk....


SMS-inlägg

2010-08-22 ♥ 08:48:52

dsc00037 (MMS)


Albert Voorn clinic

2010-08-21 ♥ 09:11:44
Nu åker jag på clinic med Albert Voorn på Ale ridsport.
Skriver mer i eftermiddag


Lugn fredagkväll

2010-08-20 ♥ 21:25:47
Ja,ikväll händer inte så mycket här.. Vi verkade 28 föl på dagen och det gick i ett,sen hann jag faktiskt rida Corall innan jag hämtade Agnes på dagis. Det blev en skritt tur på ca 50 min. Härligt var det! Till och med solen visade sig,men det blåste en hel del. I eftermiddags var jag och A och köpte foder och handlade mat. Fler ä vi hade den iden att handla mat kan jag säga... Nu har jag landat i soffan,framför "Sagan om ringen", efter att ha varit pizzabud till de som kör halm. De trodde de skulle köra hela natten. Det gäller att passa på när det är uppehåll..  Vad strör ni med till era hästar?
Imorgon ska jag åka på clinic för Albert Voorn. Nån annan som ska dit?
Lagom underhållning en seg fredag

God morgon!

2010-08-20 ♥ 07:33:30
God morgon! Idag är det fredag,tror nästan att det är min favorit dag =)  Kvällen igår avslutades med ett överraskande Cirkusbesök. Mycket trevligt! Agnes hade hejdundrande kul iallafall. Dagen idag började med en joggingrunda med Sture på ca 4,5 km. Härlig start på dagen,rekommenderas! Efter det fodrade jag de hästar som står inne,det är inte många,och nu väntar jag på att gå och lämna Agnes på dagis kl 8. Jag har ju egentligen semester och A är ledig från dagis,men jag ska hjälpa till att verka föl idag så då får det bli dagis. Inget hon är ledsen för =) Det blir ca 30 föl att verka idag,och det är inte det lättaste kan jag tala om.. De äldsta,som vi ska ta idag, är ju redan 5-6 månader. Stora och vill inte alltid följa efter mamma..
Ha en trevlig fredag så uppdaterar jag lite senare!

Superstart på dagen!!


Super träning och skoskav

2010-08-19 ♥ 16:20:02
Som rubriken anger så gick träningen helt super idag! Är så glad i min fina,fina häst! Första träningen på 5v,och hon är så mjuk och fin. Hon har ju bara promenerats i 3v och skrittat uppsuttet i 2v med lite jogging sista v,så jag trodde hon skulle vara lite "springig" men hon var så fin. Hon har ju inte sett en paddock heller på 5v så vi tog det väldigt lugnt. Ca 60 min med mest bara övergångar skritt-trav-skritt och sen lite galopp i lätt sits i båda varven. Eftersom att jag hade de nya stövlarna fick jag givetvis gräsligt skoskav så Linda red henne halva passet och hon sa att hon kände stor skillnad på henne. Hon tog för sig mer med höger bak och hade en större galopp. Kul,kul!

Måste ta lite nya bilder tror jag bestämt... gammal bild från lilla edet i maj


Dagens shopping

2010-08-18 ♥ 18:59:36
Idag har det äntligen varit lite sol på min semester! Det gillas =)  Har fått gjort en hel del i stallet,tvättat shabrak,smörjat läder och städat sadelkammaren. Har ju en sån bra hjälpreda med mig (Agnes) så då går det undan. På eftermiddagen var vi på skara hästsport en sväng. Skulle egentligen bara byta in mina trasiga tretorn mot ett par nya,men kom ut med ett nytt täcke oxå. Vet inte hur det gick till,men det var bra pris iallafall =)  Jag KAN inte gå ut därifrån utan att handla nåt nytt.. Skumt är det.. =) Detta är mitt tredje par tretorn sen i juni-09. Hoppas dessa håller liiiite bättre. Hade de inte varit så förbannat sköna hade jag köpt ett par andra för länge sen. Tur att det bara är att byta in dom,men det värsta är att jag kommer ha skoskav ca en vecka framöver. Nu ikväll har jag varit ute och joggat Corall på stubben, det gick finfint. Imorgon blir det träning =) 

Nya,förhoppningsvis bättre stövlarTäcketLaddar med lite energi innan det är dax fö...

2010-08-18 ♥ 11:26:14

dsc00101 (MMS)

Laddar med lite energi innan det är dax för skara hästsport


Hovslagare och återbesök

2010-08-17 ♥ 13:14:20
I morse kl 8 var min superduper snälla hovis här för att sko om pålla innan vi åkte på återbesök i Husaby. Hon har ju haft en tappsko bak ca 1 v,men hovis har haft semester och började jobba igår. Han hade egentligen fullt upp denna veckan,men klämde ändå in mig i morse. Det är service det! Tack snälla! Återbesöket i Husaby gick jätte bra! Nu är hon frisk och vi kan köra igång. Fanns ingen låsning kvar i ryggen och det var stor skillnad när vi longerade henne. Nu jobbade hon på jätte bra med höger bakben,hoppas det håller i sig. Ska ta och boka tid hos Stefan Andreasson för en genomgång av henne om ca 1 mån tänkte jag. Har hört bra om honom så det blir intressant. Är ni noga med att ta ut massörer och ET? Jag är noga med det,har  ute ET och massörer minst 1g/mån,så det "stör" mig lite att ingen av de har tyckt att hon varit stel/låst i länden. Har ändå lagt ner ca 7000 kr på det bara i år. Det har säkert gjort nytta ändå och hästen tycker det är skönt och jag vet att de inte är veterinärer men känns ändå lite surt.. Men,men nu är problemet fixat och vi kör vidare =)   Ska hålla mig på marken ca 1 mån innan vi kunde börja hoppa tyckte hon. Markarbete och låga studs kunde vi dock köra. Nu ska jag hämta Agnes hos mormor och vi ska ut i skogen och leta blåbär. Trevlig tisdag alla!

Snäll hovis är guld värd!


Frisk älskling på väg hem


Nu är jag tillbaks!!

2010-08-16 ♥ 17:02:29
Först måste jag tacka Evelina, equilina.se,för all hjälp med det nya utseendet på bloggen! Tusen tack! Inte för att många läser och kommenterar utan för att jag vill ha en fin,snygg blogg att skriva på för min egen skull!
Nu har jag fått lusten tillbaks igen och tänkte skriva lite om vad som hänt sen sist.  Har fortfarande semester två veckor till och har inga direkta planer.Har varit hemme från Öland en vecka nu och förra veckan var vi på Nordens Ark och havets hus i ösregn. I lördags var det kräftskiva,alltid lika kul. Imorgon är det återbesök för hästen i Husaby och jag hoppas på positivt besked så jag kan komma igång och träna igen. I veckan tänkte jag även försöka komma iväg och kolla på clinic för Albert Voorn. Han har clinics i Ale tis-tors och Linda,min tränare,har jobbat hos honom i Holland och säger att jag måste åka och lyssna på honom =)  Kan vara kul! I kväll ska jag tömköra Corall och ge henne ett bad så hon är fin för doktorn imorgon. Har ni semester eller är ni tillbaks på jobbet?  
Lite bilder från Ölandsresan


Ha tålamod...

2010-08-14 ♥ 14:18:47
Ombyggnad pågår!

/Equilina

På nordens ark i ös regn

2010-08-11 ♥ 16:12:50

dsc00098 (MMS)

På nordens ark i ös regn


Husbilshund!

2010-08-08 ♥ 14:17:52

dsc00097 (MMS)

Husbilshund!


Tors-Lördag på Öland

2010-08-07 ♥ 15:40:39
Nu en liten snabb update vad vi haft för oss tors-lör här på Öland. I torsdags fick vi besök av goda vänner,Daniel och Martina. Mycket trevligt! Vi packade in oss i husbilen och drog till den populära restaurangen "Lammet och Grisen" som finns på Öland sommartid och i Sälen vinterid. I Sälen har vi varit flera ggr så vi var ju tvugna att besöka det här på Öland oxå. Massor med folk och helt ljuvlig mat! Mycket lyckat! Vi "knödde" in oss i husbilen och sov över där. De hade gratis camping för restauranggäster. Bra service! I fredags åkte vi tillbaks till campingen för en dag med sol och bad. Åt lunch med Martina och Daniel innan de drog hemåt. Idag,lördag,har vi varit i Kalmar och handlat och bytt Camping. En jätte fin camping med allt man kan önska. Idag är det lite mulet,så idag tvättar vi och kollar dvd,läser böcker och dricker vin. SEMESTER! Har även hunnit med en joggingtur med Sture på några km. Rapporter hemifrån är att Corall sköter sig bra. Amanda hjälper mig att jogga henne. Planen är väl att stanna här några dagar till.
Rekommenderas!!!

Ännu en solig dag på öland!

2010-08-06 ♥ 13:07:24

dsc00096 (MMS)

Ännu en solig dag på öland!


Öland

2010-08-04 ♥ 20:46:58
Nu sitter vi och slappar i husbilen efter första dagen på Öland. Campingen är kanonfin,har allt man kan önska och lite till. Idag har vi badat,solat,spelat minigolf och bara njutit av semestern. Jag har även hunnit med att jogga några km med Sture. Det har väl varit ca 23-25 grader och ca 20 i vattnet. Helt ok. Nu ska vi dela en flaska vin och lyssna på dålig musik från campingbaren ha,ha..

Hälsning från ett soligt öland

2010-08-04 ♥ 13:26:16

dsc00089 (MMS)

Hälsning från ett soligt öland


Härlig morgontur på första semesterdan!

2010-08-02 ♥ 08:48:04

dsc00087 (MMS)

Härlig morgontur på första semesterdan!


Städdag!

2010-08-01 ♥ 16:21:11
Idag har det varit en riktig städdag! Jag har högtryckstvättat stallet och Johan har högtryckstvättat huset.Resultatet blev bra på båda ställena! Alltid lika härligt när det är gjort! Huset blev faktiskt riktigt bra. Tvättade med algrengöring då det på vissa ställen på huset var alldeles grönt.. men det försvann,så nu är huset grått och fint igen. Annars har det varit en riktigt slö dag. Efter en sen,men trevlig kväll med goda grannar igår,så känns det idag.. =)  Ska ta med mig Agnes och Sture på en promenad nu och efter det ska jag rida ut en sväng. Ikväll tänkte jag börja packa husbilen oxå. I morgon bär det nog iväg på semester!

Ha,ha.. riktigt såhär såg det nog inte ut....