Gott slut och Gott nytt!!

2010-12-31 ♥ 08:20:15
Årets sista dag är här! Tänk att ett år går så fort??!!  Helt galet egentligen... Allt som vanligt här,vi är fortfarande lite småkrassliga men ska väl försöka sätta lite fart så allt hinns med innan det nya året ska firas in. Ska ta med min stallhjälp ut och mocka nu,sen blir det ridning,en längre promenad med Sture och en liten middagslur.
Kvällen firas i goda vänners lag med mat,dryck,prat och tjat =)
Nåt nyårslöfte blir det nog inte i år heller...
Brukar ni ge nyårslöften? Om ni gör det,brukar ni klara hålla dom?? =)
Gott Nytt år på er allesammans!


Tandvärk de luxe... =(

2010-12-30 ♥ 18:09:46
Ursäkta för kass uppdatering men jag har sån hel*etisk tandvärk.. =( Har fått infektion i en tand och knaprar piller men det hjälper föga.. =(  BLÄÄÄÄÄÄ!!!!


För att muntra upp mig lite... Årets bild i mina ögon..
Fångad i exakt rätt ögonblick =)


Datakrångel...

2010-12-29 ♥ 19:27:12
Det blir tyvärr inget VM inlägg idag.. Datorn vill inte samarbeta med mig och lägga in bilder och vår datasupport (Johans bror) är i Sydkorea till på söndag..
Återkommer!

Dumma,dumma...


Besöksrekord!!

2010-12-28 ♥ 20:47:26
Åh så kuligt!! Besöksrekord idag fast jag inte hunnit skriva nåt nytt.. Jätte roligt =)
Hinner tyvärr inte skriva nåt nu heller,men imorgon tänkte jag ta mig i kragen och skriva lite om ryttar VM i USA och lägga in lite bilder därifrån. Har ju helt glömt av det... =/ 
På återseende!


Rea fynd och träning

2010-12-27 ♥ 14:41:49
När jag slog på datorn i morse och kollade FB såg jag att Skara hästsport hade sjukt bra rea på en del tröjor och västar. Även ridbyxor tror jag. Såg en KL tröja som var nedsatt med 50% eller om det var mer,och den fanns i min stl! Kastade mig på telefonen och köpte en sån! Det får bli min julklapp till mig själv. 500 kr kostade den,ett fynd tycker jag! Varm och skön ser den ut att vara! =) Idag kom jag oxå iväg till ridhuset efter allt för många vilodagar pga att vi varit/är sjukt förkylda.. Det blev ett lugnt pass med fokus på lösgjordhet. Mycket öppna och flytta lite. Arbetade i skritt och trav. Hon kändes fin min pärla =)
Har ni gett er ut på nån mellandagsrea?  Jag föredrar att kolla in rean på nätet så man slipper trängas med massa folk.. ha,ha..

Dagens fynd    (bild från skara hästsport)




Tack snälla tomten!

2010-12-25 ♥ 19:04:02
Ja,jag kan då inte klaga på mina julklappar i år... Jag måste ha varit väldigt snäll! =)
Säcken innehöll ett dyon anatomiskt träns!! Kan inte tro att det är sant! Gud vad glad jag blev!! I hästväg innehöll säcken även en bok om som heter "Hästens hälsa och sjukdomar". Mycket bra!
I övrigt fick jag en jacka,en Everest parkamodell,röd. En obh nordica värmefilt (skön!!), underställ och en hel del pengar: Tack superdupersnälla tomten!
Annars har det varit en kass dag idag. Är ju ganska förkyld sen några dagar tillbaks och idag har jag även mått superilla. Har faktiskt legat i soffan och sängen hela dagen. Nu börjar jag piggna till...
Har smörjt in tränset nu så förhoppningsvis blir det premiär för det imorgon. ha.ha..
Hoppas ni oxå haft en bra jul och God Fortsättning till er alla!
Har tagit kort på allt jag fått men datorsladden vill inte fungera.. =(  I väntan på ny sladd blir det lite produktbilder lånade från google

Träns  Jag fick ett svart



Värmefilt   Myyyysig!


Jackan hittade jag ingen bild på. Kommer när nya sladden kommit...
Understället är ett vanligt svart,och pengar vet nog alla hur de ser ut.. =)
Boken hittade jag inte heller..

God Jul!!

2010-12-24 ♥ 08:44:14
Ja nu är det alltså julafton!
Önskar er alla en riktigt God Jul! Hoppas tomten kommer på besök och att ni får en lugn och skön dag med mycket god mat!


Dan före dan

2010-12-23 ♥ 16:37:51
Kan inte fatta att det är julafton imorgon! Trots att det är riktigt fint julväder ute så har inte den riktiga julstämningen infunnit sig.. =/  Kanske blir ikväll när man myser lite dan före dan mys =)  Annars är allt lugnt här. Har åkt på en riktig dunderförkylning med ögoninflammation på det så jag är riktigt läcker om jag får säga det själv. Knallröd i vä öga och lika röd under näsan.. Bra timing!
I helgen blir det till att fira jul i dagarna tre. Ska även försöka hinna fixa till en häst och frisera och putsa upp henne så vi kan ta lite kort och sätta ut annons. Söker ni ett fullblodssto på 5 år,snäll och fin kan ni höra av er. Säljs åt kund. Sen avslutas helgen med lite löshoppning på söndag kväll.
Hur firar ni jul?



Beroende...

2010-12-22 ♥ 19:35:12
Av julmust är precis vad jag är!! Jag kan dricka hur mycket som helst och till vad som helst! Finns det nåt godare??!! Jag tror inte det! Vet inte hur många flaskor jag redan sörplat i mig.. =)  Det var dagens fundering ha,ha.. Annars har det varit en lugn dag. Vaknade till ytterliggare nån dm snö,bäst att fylla på med snö tycker nån däruppe.. vore ju väldigt trist om den försvann eller nåt. ;)  Jobbat kort dag och sen har jag och Corall pulsat snö. Härligt! Idag var det betydligare skönare,endast 8 minusgrader.
Imorgon blir det ev ridhuset så man kan rida lite mer seriöst.
Nej nu ska jag nog ta mig lite must och bänka mig framför tvn och vänta på bönderna.
Trevlig kväll!!

En GOD dricka!!


Gloria de Campeao

2010-12-21 ♥ 16:20:16
Nu har han anlänt,Gloria de Campeao. Han kom igår kväll efter en resa på 52 timmar (med tre vilostopp) och han har tagit resan väldigt bra. En väldigt fin och rejäl kille.  Mycket uppståndelse idag med tidningen och tv på plats. Ha,ha.. det är ju nästan för roligt egentligen. Så mycket uppståndelse för en häst =)

Gloria


Alltid i sista minuten...

2010-12-20 ♥ 19:00:31
Brukar ni skicka julkort? Idag har jag skrivit och skickat julkort.I sista minuten,så jag får hoppas att de kommer fram..Tänker alltid varje år att jag skulle strunta i det,men sen slutar det alltid med att jag skickar ändå =)  Har dragit ner på det rejält men det brukar ändå bli ca 30 st...
Skulle egentligen ha tränat idag men Linda är sjuk. Blev en tur i snön istället. Härligt var det! Helt lugnt och stilla och det snöade stora flingor. Dock hade jag på mig liiite för mycket kläder,men jag frös inte iallafall =)
Det andra fullblodet som vi köpt kom idag och hoppas att hon ska trivas. Hon ser väldigt fin och söt ut. Kort kommer imorgon. Galla Placidia heter hon och kommer från Norge.


Änglavakt och lösa hästar

2010-12-19 ♥ 09:09:20
Igår morse var 13 av våra hästar på äventyr.. TACK gode gud att det inte var en vardag och att allt gick bra! Jag jobbade igår och åker hemifrån 6.30 så Johan var ute och släppte ut hästarna vid 6 så han inte behövde ta med Agnes ut när de ska släppas ut. De satt i godan ro och åt frukost vid 8 när en granne ringde och sa att det springer hästar på vägen. Han trodde att det var mina två som gått ut,men grannen sa- Nej,nej de är minst 20!! På väg mot väg 44! Då blev det fart kan jag lova. Ringde in alla han kom på. Magnus,som jobbar här, Svärfar,svärmor,bror och andra. Fullt pådrag! Kasta in Agnes i bilen med ett dataspel,på med transporten och iväg. En snäll dam kom upp på gården och sa att hon sett dom på väg mot Grästorp och att hon åker andra vägen för att möta dom innan de kom till 44:an. Johan och de andra åkte ena hållet och damen andra hållet. Inga hästar i sikte!! Då ser de att hästskiten som legat längs hela vägen plötsligt tar slut så då har de gått in på en gård efter vägen. Alla oskadda men trötta och svettiga. De hade hunnit 7,2 km och det var bara drygt 2,5 km till väg 44. De som bodde på gården var otroligt hjälpsamma och åkte till sin granne,lånade en transport och hjälpte till att köra hem hästarna. Hjälpsamma människor! =) Slutet gott,allting gott! Men hade det varit en vardag samma tid,ca 8, hade det nog inte gått lika bra. Då är det nämnligen en väldigt trafikerad väg på grund av alla som ska till sitt jobb på såtenäs.. Kan vara flera hundra bilar på den vägen mellan 7-8. Ja,tur ska man ha ibland. Staketet är lagat så nu hoppas vi de stannar inne!!

Kunde sett ut såhär...


Julklappshandeln klar för i år!

2010-12-17 ♥ 18:40:44
Hur gött som helst! Alla klappar klara för i år och det är en vecka kvar till jul! Rekord för mig.. =)  Fixade klart allt igår och jag hoppas och tror att alla blir nöjda.
Var och hämtade det första fullblodet igår som vi köpt. Ett fint sto vid namn Premier. Verkar väldigt lugn och snäll. Kort kommer. Var och tränade Corall igår kväll. Jag red fram henne och Linda hoppade lite efter det. Hon var så fin min älskade häst. Jag red i snowjogger för jag åkte ifrån mina stövlar.. Inte det bästa att försöka komma till bra ridning i så mjuka skor med det gick ok.
Vad rider ni i för skor på vintern?

Klart!!



Inte de bästa ridskorna men varma och sköna   =)



Trevligt julbord med underhållning

2010-12-16 ♥ 08:55:06
Igår var det julbord med Alebäcks stuteri. Det gick av stapeln i Arenan i Lidköping och efter julbordet var det underhållning på hög nivå. Maten var jätte god och det var alldeles lagom mycket mat och allt var fräscht. Sen var det dax för julshow med Jessica Andersson,Timoteij,Darin,Erica Sjöström,Playtones,Jill Svensson och Stefan Ljungkvist. Julsånger blandat med andra sånger. Jätte bra och mycket trevligt! Det är en hästägare hos stuteriet som hade ordnat hela julkalaset så han hade ordnat VIP biljetter så vi satt längst fram. Man såg ju jätte bra men det var liiite för högt för barnen,men det fanns öronproppar som tur var.
Innan julbordet hann jag med en ridtur ute på fältet i djupsnön. Det gick finfint men det var gansk hård skare.
Idag har jag tänkt åka och fixa de sista julklapparna men vi får se hur vädret är.. Just nu snöstorm och plusgrader =(
Hur är vädret hos er?

Bra julkalas



Till Tomten!

2010-12-14 ♥ 11:06:25
Jag har varit snäll hela året och ätit min gröt! Corall och jag önskar oss ett nytt fint träns. Får vi det behöver vi ju bara en present!
Tack snälla Tomten på förhand!

Ps. Vi vill ha det i svart..



Glad Lucia

2010-12-13 ♥ 11:48:01
Ja glad lucia på er eller vad man säger =)  Idag är en alldeles underbar vinterdag! Strålande sol och några minus och det bästa av allt... det blåser INGET!! Ovanligt här ska ni veta... Nu har jag varit iväg och tränat med Corall och hon skötte sig bättre än bra min stjärna. Linda red henne och det är såå nyttigt att stå på backen och titta på ibland. På torsdag är det träning igen så det blir snöridning tis och ons. Härligt! Åker ni oftare till ridhus på vintern? Nu ska jag åta lunch sen ut till stallet igen och fixa iordning två boxar till fullbloden som kommer på ons. Spännande!
Ha en härlig vinterdag!


Senaste på stuterifronten och nya hästar

2010-12-11 ♥ 18:33:24
Ja nu är alla föl skiljda och går i stora fölgrupper. Mammorna får välförtjänt vila innan det är dax för nästa föl. Första fölet är beräknat till 22 januari.. Det är tidigt..  Alla gallston och maidenston har i veckan börjat att stå under ljus för att få fina brunster tidigt.  Vi har köpt in två stycken fina fullblodsston som vi hoppas ska passa i aveln. Ett sto född 2007 och ett sto född 2005. Båda står i träning just nu men kommer i mitten av nästa vecka. Ska bli spännande =)  corall går bara bra. Rider i snön så mycket jag kan. Superhärligt tycker både hon och jag. Varvar med träning i ridhuset emellanåt,annars passar jag gärna på att vara ute i snön.

Premier   Född 2005    (bild från Reuterskiölds hemsida)


Fina hästar i kylan??

2010-12-08 ♥ 13:30:49
Är era hästar oxå inne i en väldigt bra period för tillfället? Corall är verkligen superfin nu trots att jag tycker det borde vara tvärtom i kylan och snön.. I hagen rör de ju sig inte överdrivet mycket och det har blivit mer vila än jag planerat pga väglaget och all snö som gjort att man inte vill ut med transporten. Var och tränade i morse och hon var sååå fin och mjuk =)  tycker hon borde bli stel och kantig i kylan men inte då =)  Körde ett helt "vanligt" pass med fokus på att få henne fram ordentligt och vara riktigt lösgjord i alla gångarter. Nemas problemas! Fina pålle!  Nu ska jag iväg och köpa lite julklappar!

Finfin pålla  (bild från i höstas)


Fullblodssto sökes

2010-12-06 ♥ 19:44:50
Vet ni var man kan hitta nåt fint fbl sto att använda i galoppaveln? Ska helst ha egna meriter eller "bra" stam. Ej för gammal. På de "vanliga" annonssidorna ser man bara fbl som säljes som ridhästar. Inget fel alls med det men det är inte vad vi söker.
Nån som vet??


Länge sen igen...

2010-12-05 ♥ 08:46:50
Datorn har bara hängt sig när jag har haft tid att skriva lite så då har jag gett 17 i det.. Nu gör jag ett nytt försök =)
Att Gloria de Campeao blir ny hingst på stuteriet har fått mycket positiv respons. Jätte kul verkligen! Någon eller några av de kunder som har travston inackorderade här har börjat leta efter fbl ston att betäcka. Spännande! Jag kan inget om avel eller galopphästar men det är ju väldigt kul att ägaren väljer att ställa honom i Sverige. I Sverige kommer han att kosta 3000+25000 kr och när han åker till Brasilien för att betäcka tror jag han kommer kosta ca 30000 dollar!! Det är skillnad det ;) Annars rullar allt på här! Var och tränade i torsdags och hon var sååå fin! Blev ett lugnt pass eftersom det var ett tag sen så blev det ett "vanligt" pass för att bara checka av och hon var så himla fin min stjärna! Snöstorm och lite ofrivillig vila gör susen =)  Idag blir det antingen uteritt eller en sväng till ridhuset,har inte bestämt mig än.
Nu ska jag ta med min hjälpreda och gå ut och mocka!

Duktig hjälpreda i somras!  Det är väl tillåtet med barnarbete??? =)


Välkommen Gloria de Campeao

2010-12-02 ♥ 06:13:51
Ny hingst här på stuteriet blir fullblodshingsten Gloria De Campeao! Jätte kul!! Han har bla vunnit Dubai World Cup i år och har sammanlagt sprungit in 67 miljoner innan han blev skadad. Det är inte illa det! =)


Frusna amerikanskor...

2010-12-01 ♥ 08:04:24
I natt kom det fyra st avelsston som kunder köpt på auktion i USA för ca en månad sen. När jag var ute och fodrade imorse så kollade jag till dom och jag tycker så synd om dom.. Stackarna har INGEN vinterpäls alls. Fatta vilken chock för dom att komma från USA med ca 10 plusgrader och hit till Sverige där termometern visade -17 nu på morgonen :( De har iallafall fått massa hösilage så de kan mumsa på och hålla värmen. Fina hästar är det iallafall :)