Äntligen....

2010-11-30 ♥ 14:38:29
.... har mina efterlängtade snösulor kommit! Nu kan vi ut och pulsa i snön!!! Yippie!!!!! =)



Kan inte bestämma mig...

2010-11-29 ♥ 11:56:38
Ska sälja min veredus skydd för de sitter inte bra på Corall,så jag ska beställa nya eskadron skydd istället. Kan bara inte bestämma vilka bakskydd jag ska ha.. Nu har jag grå eskadron flexisoft fram och vanliga korta eskadron strykkappor bak till "vardags" men funderar på eskdron prosafe set eller lite högra strykkappor bak och flexisoft fram..
Stort problem jag vet... ha,ha

Eskadron pro safe


Lite högre bak



Flexisoft fram om det inte blir pro safe



Till salu

2010-11-25 ♥ 10:23:07
Ska sälja mina veredus skydd. De är svarta i stl M. Framskydden är Veredus Carbon gel och bakskydden är Veredus Olympic. Mkt fint skick. Min kamera är ur funktion för tillfället men det är skydden på bilderna.
Priset jag tänkt mig är 1200:-
Fram



Bak


Rubrik i repris... Snöstorm!

2010-11-24 ♥ 18:37:43
Börjar redan bli trött på snön och vintern har väl knappt börjat.. Illa,illa.. Igår kom jag både till och från jobbet men idag var det stopp,så jag fick ta en hemmadag. Inte kul att sätta arbetskamraterna i klistret men idag gick det bara inte =)  Har hjälpt till hemma med hästarna istället och städat och röjt på gården. Corall har fått lite ofrivillig vila,för snösulorna har fortfarande inte kommit och bara en dåre ger sig ut med transport i detta vädret så hon får vila några dagar. Igår på vägen till jobbet låg flera bilar och större fordon i diket och det vore en MARDRÖM att köra i diket med transporten... Har det slutat blåsa på fredag får det bli en tur till ridhuset då,tidigast. Får hoppa över löshoppningen på söndag oxå,vill inte åka och hoppa när hon vilat nästan hela veckan.
Ikväll bänkar jag mig i soffan först framför bönderna och sen ska jag kolla in "Maria Wern". Har läst alla de böckerna så jag måste ju se om serien håller måttet.
Vad gör ni i "ovädret"?

Eva Röse som Maria Wern




Snöstorm..

2010-11-23 ♥ 11:19:18
Idag är en sån dag man inte vill sticka näsan utanför dörren.. =(   Här blåser det full storm samtidigt som det snöar.Snöar inte jätte mycket men det yrar bra. Blir ingen träning idag,vill inte ge mig ut med transport idag. Som tur var kom jag iväg och red igår så det är ingen katastrof om hon får vila idag. Ska jobba ikväll så det blir till att halka in till stan sen. Känns sådär.. =/  Tar nog in hästarna innan jobbet idag,blir väl vid 15,annars får de vara ute till 22. Det vill de nog inte idag ;) 
Har ni hästarna ute idag?  Om ni har snöstorm vill säga.. Mina kom ut vi 7 i morse.

Varför kan det inte vara såhär fint istället???



Irriterande...

2010-11-22 ♥ 07:46:56
Inte nåt av inläggen jag skrivit i helgen har kommit upp här... grrrr!!!  Nu får jag skriva nån form av resumè istället.. Lördagen tillbringades mest inomhus med städ och fix. Corall fick vila,hade inte tänkt det egentligen men så fick det bli. På kvällen hade vi goda vänner här på mat och bad i tunna. Supermysigt! Blev lite sent så igår var man lite trött.. =)  Igår kväll var det löshoppning på LRK. Hade inte tänkt åka för jag skulle träna idag,men det blir uppskjutet till imorgon så då åkte jag. Hon var mer än pigg och tyckte det var väldigt kul.. Hoppetossa!! Fast hon sköter sig alltid iallafall. Värmde upp med ca 15 min tömkörning innan och det verkade som att det var bra. Sluthöjden var 140 cm. Medan vi var och löshoppade så bakade Agnes pepparkakor med mormor,så vi fick pepparkakor och mjölk när vi kom hem. Känns att det drar sig mot jul nu =)
Idag blir det ridhuset igen,tyvärr.. Skriver tyvärr för jag hade velat rida ut idag,men har bara brodd till hälften av hovarna så det får bli lite jogg i ridhuset. I eftermiddag blir det till att försöka få tag på brodd. Var slut i de två affärer jag besökte i fredags.. Får väl kanske bli en tripp till Skara.
Trevlig,snöig måndag på er!

Dumma blogg...


Söndag igen..

2010-11-21 ♥ 15:49:31
Usch,var jag tycker tiden springer iväg.. En vecka bara svichar förbi.. Idag är det redan söndag igen. Pga lite datatrubbel blev det ingen uppdatering igår,men gör en liten resum'e nu istället. Blev en skritt tur ute i snön igår. Tvättade även svansen som var med gul än grå/vit.. Det var väl det som hände i hästväg annars var det en inomhusdag. På kvällen var det bad i tunnan och god mat med trevliga vänner så man är lite trött idag.. ;) Ikväll är det löshoppning som gäller.Hade tänkt hoppa över det idag,för jag skulle träna imorgon men det blev flyttat till tisdag så då åker vi ikväll. Kanske kan bjuda på lite bilder när vi kommer hem. Tycker ni oxå att veckorna springer iväg?

Irriterande att jag inte kan få upp några bilder.. =(  Kan ni????


Satan vad kallt det är....

2010-11-19 ♥ 16:30:55
Har varit ute och skrittat ca en timme och fy satan vad kallt det är!!! =(  Termometern visar på 0 men det blåser ISKALLT.. Vad sjutton ska man ta på sig när det blir kallt på riktigt??  Idag var det underställ på och tjock dunjacka,men det hjälpte knappt.. Fy vad gnälligt det blev.. =)  Ridturen gick bra iallafall! Hon vilade efter massagen igår och idag blev det bara skritt. Stenhårt i backen. Imorgon ska vi åka och tömköra och på söndag blir det nog löshoppning tror jag.
Nu ska jag sätta fart och städa och sen blir det en joggingtur med Sture innan det blir tacogratäng och idol.
Vad gör ni en sån här kall och mörk fredagkväll?

Jag efter ridturen...


Coralls dag

2010-11-17 ♥ 20:46:06
Idag har det varit Coralls dag :) Hon har fått besök av både hovslagare och massör så hon har haft det bra! Massören tyckte hon var väldigt fin och mjuk i musklerna,och det var väldigt skönt att höra,jag trodde hon skulle vara stel,öm i korset/länden. Vi var även ute och skrittade ca 40 min.
En mysig,lugn dag!

Såhär bra har hon haft det idag! =)   (lånade bilder)




Dålig update och ledig dag!

2010-11-17 ♥ 08:33:09
Nu har det gått några dagar sen jag skrev.. Inte mycket har hänt,Johan är hemma från USA och jag har jobbat både mån och tisdag. Var och tränade i måndags och det gick sååå himla bra =)  Till och med hö galopp gick finfint. Igår tränade vi igen och det gick oxå bra,nästan lika bra som i måndags. Hästen är ju mer än ambitiös och vill göra allt rätt hela tiden. Inte lätt när piloten som sitter på är otydlig.. =/  Efter något missförstånd i galoppen gick det bra med den oxå. Fina,fina häst =)
Om en stund ska jag köra Agnes till mormor och sen ska jag ta mig en ordentlig skritt tur. Sen kommer hovis och fixar hovarna och i eftermidag kommer massören och masserar henne lite. Blir skönt för henne.
Nu ska jag fixa med sakerna jag sålt på tradera så de kommer till sina köoare. Ha en bra onsdag eller som man kan säga lill lördag!

Gammal bild på Corall. Man längtar lite efter sommaren,trots att vintern knappt börjat...


Grattis alla pappor!!

2010-11-14 ♥ 18:04:46
Idag är det fars dag och det har jag firat med att jobba =)  Johan är ju fortfarande i USA så honom får vi fira imorgon kväll och min pappa firade vi lite igår. Han passade ju Agnes i stort sett hela dagen så då tackade jag honom med gulaschsoppa och langos på kvällen. Såååå gott! Skulle jag kunna äta varje dag lätt =)  Igår var ju hästtandis här och fixade till tänderna på en del hästar. Corall kollade han oxå på,men han gjorde inget med henne. Hon var fin och jag trodde egentligen inget annat heller,men jag vill ändå kolla upp det varje år. Får ju passa på när han kommer. Idag ringde kl 5.20 och jag släppte ut i mitt stall och fodrade i de andra stallen innan jag åkte till mitt jobb. Agnes släppte jag av hos farmor och farfar. Där hade hon så kul så hon inte ville följa med hem när jag slutat. Corall får vila idag. Skrittade ut ca 60 min igår och hon var fin. Träning imorgon igen.
Nu ska jag tradera lite tror jag... =)

Såååå gottit!!


Väntar på hästtandläkaren

2010-11-13 ♥ 09:27:25
Har precis varit och lämnat Agnes till morfar där hon ska spendera dagen. Jag ska snart gå ut i stallet och fixa i ordning 42 boxar och förbereda för hästtandis besök. Han kommer nångång under dagen så det kan bli en låååång väntan =/  Han ska kolla på de äldre stona och de som fallit ur lite. Ska även kolla på min häst. Det gäller att passa på när han kommer hi,hi..
Var och tränade igår igen och igår var Corall sååå fin! Till och med höger galopp gick bra,så låsningen har nog inte kommit tillbaks peppar,peppar... Testade bara liiite hö galopp för att kolla lite annars var det mest travarbete. När jag var klar gick vi förbi en av Lindas hästar och då brunstade Corall väldigt,vilket jag inte märkt hemma så att hon var så strulig med hö galopp i torsdags kan ju ha berott på ägglossning.. Hon har varit lite känslig för det nångång vad jag kommer ihåg. Vi tränar på så får vi se. Idag blir det skritt i skogen.
Nu dax att ta på stövlarna och de starka armarna för nu ska det mockas!
Trevlig lördag trots trist väder!

Idag kommer tandis!   (lånad bild)


Ikväll har jag haft fredagsmys med min pri...

2010-11-12 ♥ 22:48:44

dsc00149 (MMS)

Ikväll har jag haft fredagsmys med min prinsessa! Nu väntar min bok och min sköna säng :-D


Äntligen ridhuset =)

2010-11-11 ♥ 20:33:21
Idag kom jag äntligen iväg till ridhuset =)  Tränade ett vanligt "dressyrpass" och det gick bra,förutom höger galopp som inte fungerade alls idag.. =/ Funderar på om låsningen har "halkat in" igen.. I skritt,trav och vä galopp arbetar hon på super bra,men i höger galopp så byter hon bara tillbaks till vä hela tiden och får jag henne i hö galopp så kör hon in baken och galopperar på sne. Det har ju verkligen kommit som en blixt från klar himmel,från en dag till nästa. Inte så konstigt om hon halkat eller sträckt sig i detta underlag som är nu. Det behövs ju inte så mycket mer än att hon halkar till för att det ska låsa sig igen sa ju veterinären i somras. Blir till att ringa Husaby imorgon. Ska även ta en tur till ridhuset imorgon för att känna på henne lite. Tråkigt om det är så,vi var ju på G nu ju.. Ja,ja jag ska inte måla fan på väggen nu som jag alltid gör.. =)
Älskling

Promenad i underbart väder! :-D

2010-11-11 ♥ 08:33:56

dsc00158 (MMS)

Promenad i underbart väder! :-D


Förkyld onsdag

2010-11-10 ♥ 16:34:12
Snön låg allt kvar idag,men det var vindstilla! Underbart! Ljust,fint och rent! Det gillar jag! Dock är det ju världens kramsnö,så någon eller några minusgrader skulle inte skada. Det blev inget ridhus igår och idag hade Johan sin stora bil och det kändes inte så bra att dra släpet med volvon så jag väntar med ridhuset tills imorgon. Gav mig ut på skritt tur på plogade vägar istället,men det vallade ändå på mycket. Hoppas att snösulorna jag beställt kommer snart..  annars har det varit en ganska lugn dag. Är lite förkyld så känns bra att ta det lite lugnt. Nu på eftermiddagen har jag och Agnes kört Johan till Trollhättan,han tog tåget därifrån till Oslo för vidare resa till USA imorgon. Dax för hästauktion igen... =)
Ikväll blir det Bonde söker fru och till det glögg och pepparkakor! Kanske till och med lite grönmögelost på pepparkakorna.. MUMS!!!

Älskad häst


Snöstorm...

2010-11-09 ♥ 11:15:48
Ja idag är det inte nådigt väder ute... =(  Det snöar och stormar för fullt.. Känns inte ok.. =(  Skulle tränat nu på förmiddagen,men det känns inte bra att ge sig ut på vägen med transport trots fyrhjulsdriven bil och vinterdäck. Ok om det bara snöat,men här stormar det verkligen. Hoppas på att det lugnar sig till i eftermiddag eller ikväll för då tänkte jag åka till ridhuset ändå. Idag på stuteriet har jag hjälpt till att avmaska och vaccinera alla hästarna. Alla skötte sig bra,även småttingarna.
Helgen som gått har varit en super mysig,trevlig helg! =)  I fredags var Johans bröder med familj här och vi åt gott och hade trevligt och i lördags var fyra goda vänner här och vi åt oxå god mat,drack gott och badade i tunnan. Jätte trevligt och mysigt. Helgen avslutades med lite shopping på skara hästsport och löshoppning för Uno Bohman. Corall skötte sig exemplariskt som vanligt! Älskade häst!
Idag blir det till att kura inne och hoppas att vädret lugnar sig så jag kan åka till ridhuset en sväng. Egentligen tycker jag om snön,den har jag inget emot men jag HATAR blåsten...


Dagens shopping i Skara: jw ridbyxor,sporr...

2010-11-07 ♥ 16:41:22

dsc00157 (MMS)

Dagens shopping i Skara: jw ridbyxor,sporremmar med bling,boots att ha i hagen när det blir för lerigt för att försöka få skorna att sitta lite längre.. :-D


Alldeles underbar ridtur

2010-11-06 ♥ 15:16:11
Tänk om hela november kunde bjuda på såhär fint väder??!!  Idag är det strålande sol,vindstilla och några plusgrader! Underbart väder med andra ord =)  Har precis varit ute på en härlig ridtur eller ridsafari kanske man kan säga. Såg en räv,9 råddjur och en älgko och kalv. Närmast kom vi räven och den var sååå fin. Hade en alldeles underbart tjock svans och såg så frisk ut. Finns annars mycket skabbräv häromkring.. Har jobbat i stallet på förmiddagen så min tänkta tur till skara hästsport får vänta till imorgon. Nu ska jag ta en promenad med Sture sen ska jag sätta fart och fixa till ikväll. Goda vänner kommer på tacos och badtunne kväll. Hoppas det blir trevligt!
Ha en bra lördag!

Fin,frisk räv   (lånad bild)


Lilleman..

2010-11-04 ♥ 17:21:59
Idag såg jag Lilleman, Little bright man, i en salu annons för jag vet inte vilken gång i ordningen.. Han är en  6 år gammal appendixquarter som min sambo ägde från det att han skiljdes från sin mamma vid ca 6 mån ålder tills han var ca 2,5 år. Meningen var att han skulle bli sambons westernhäst,men han växte inte så mycket som vi hoppats på. Vi sålde honom till en man och efter det har jag iallafall sett annons på honom 3 eller 4 ggr. Synd när det blir så tycker jag. Allt kan ju hända så man inte har möjlighet att ha kvar sin häst,men ändå.. Han var en sån snäll och go häst. Hoppas att han hittar ett bra hem nu.



Hittade en snutt på honom på tuben oxå


Förbereder åt veterinären

2010-11-02 ♥ 10:59:58

dsc00157 (MMS)

Förbereder åt veterinären


Morgonritt! Såhär fina är vi när vi ska ut...

2010-11-02 ♥ 08:21:00

dsc00156 (MMS)

Morgonritt! Såhär fina är vi när vi ska ut på kravlös skritt tur.. Ha ha


Ledig men ändå jobbat (Varnar för läskig bild)

2010-11-01 ♥ 17:30:19
Idag har jag varit ledig från mitt vanliga jobb,men har jobbat några timmar på stuteriet. Släppt ut och mockat har varit min syssla idag. Gick helt ok. Inget avancerat jobb direkt ;) Just nu har vi 30 ston inne i ett stall och ca 20 årsföl i ett annat stall. Resten går i 3 olika lösdrifter. Fölen ska åka till Norge snart,därför har vi de kvar på vår gård,annars har vi ju alla föl/unghästar på en annan av gårdarna efter att de skiljts ifrån.
På ridfronten har det varit träning för vår del. Gick bra idag. Min lilla arbetsmyra sköter sig så bra =)
Imorgon ska jag hjälpa till hemma innan jag jobbar på andra jobbet imorgon kväll. Imorgon på stuteriet ska vi frysmärka föl och jag ska hjälpa veterinären att dräktighetsundersöka. Vi ska även kolla om vi kan göra en caslick på min häst då hon suger luft. Det är tyvärr inte säkert att det går då hon har ganska många "skimmeltumörer" i de regionerna,men vi får se.

Caslick   (lånad bild)