Kriterieauktion dag 1

2010-09-30 ♥ 10:14:07
Idag startar auktionen som har varit vårt mål med de hästar vi arbetat med under september månad. Auktionen går av stapeln på Scandic Infra City i Upplands Väsby,Stockholm. Jag får hålla mig hemma detta året,eftersom vi åker till Kentucky på måndag vill jag inte lämna bort Agnes nu oxå.. De hästarna som ska säljas idag åkte med lastbil kl 1.30 inatt. Visningen börjar kl 10 och första utrop är kl 16.30. Idag säljer vi 7 av "våra" hästar och imorgon är det 11 st. Idag säljer vi 6 hingstar och 1 sto. Jag får väl följa auktionen on line här ikväll. Spännande! De kan iallafall inte bli finare än de var när de åkte. Så som vi putsat och gnuggat på dom en hel månad =)  Avslutade allt med att bada alla 18 igår.. Gick bra men man hade simhud både mellan tårna och fingrarna =) Nu ska jag åka och träna lite med pålla och hoppas att hon är fin! Igår blev det en sväng på stubben och sen var hovis här och fixade hovarna. Återkommer med auktionsresultat om nån är intresserad!


Slutspurt på jobbet. Idag bad av 18 hästar...

2010-09-29 ♥ 14:16:38

dsc00122 (MMS)

Slutspurt på jobbet. Idag bad av 18 hästar...


En vecka kvar och helt sjukt bra ridpass!!

2010-09-27 ♥ 20:40:15
Japp!! Om EN vecka är vi i Kentucky!! Jippie,vad kuligt det ska bli =)  Idag på jobbet har vi verkat alla hingstar och veterinärbesiktigat hälften av hästarna. Fortsätter med det imorgon. Inte många dagar kvar nu... Spännande! Hoppas att alla blir sålda och kommer till bra hem. Idag var jag och tränade dressyr. Arbetade mkt skänkelvikningar och öppna. Hon var helt sjukt fin!! Vi är verkligen inne i en formtopp! Satt ner i traven och hon hade sånt otroligt steg så jag knappt kunde sitta ner i min hoppsadel. Vi bara skrattade,både Linda och jag... Min fina hoppehäst är visst dressyrhäst oxå.. Måste se till att få lite nya kort snart. Får tvinga med Johan ut nån dag eller sätta kameran i Lindas händer =)  Nu blir det CSI innan Johan Blund kommer förbi. Han blir inte sen idag....

Finaste "dressyrhästen"


Vi är ute på blåsig höstpromenad

2010-09-26 ♥ 11:44:18

dsc00121 (MMS)

Vi är ute på blåsig höstpromenad


Nedräkning pågår.....

2010-09-25 ♥ 08:30:33
... både till auktionen och till VM i Kentucky!! =) 5 dagar till auktionen och 9 dagar till VM. Yihooo!! =)  Alla bilder på hästarna är klara och så även alla filmer. En hel del pyssel att filma och fota 18 unghästar,men nu är det fixat. Nästa vecka kommer hovis på måndag och verkar alla,veterinären på tisdag och besiktigar alla och på onsdag ska alla badas. Nästa vecka blir det fullt upp med andra ord. Veckan har annars bestått av jobb,ridning och löpning för min del. Mycket kondisträning på stubben för Corall =)  Var och hoppade i torsdags och hon var fin. Idag ska jag flytta sadelkammaren till ett annat rum,tror det kommer bli bättre. Annars ska jag försöka få ordning på oordningen i huset och även åka och handla. Agnes ska åka med mormor och morfar till Oslo,lille kusin Marius fyller år,så hon blir borta till på måndag. Bra träning innan hon ska bo hos dom veckan vi är i USA.
Trevlig helg allesammans!

Nedräkningen har börjat....



Fotografering

2010-09-21 ♥ 18:30:56
Idag har vi fotat auktionshästarna. Hann med 8 st,så 10 kvar imorgon eller torsdag. De skötte sig bra tycker jag. Jag agerade "gris" i vanlig ordning. Det är mitt jobb.. Inte så smickrande men,men... ;)  Det innebär att man grymtar,gnäggar,hoppar upp och ner och försöker få hästarnas uppmärksamhet. Funkar bra =)  Annars har det inte hänt så mycket. Igår var det ännu en kanontränig med Corall. Tränade dressyr och vi är verkligen inne i ett flow nu. Känns kanon! =)  Idag har jag varit ute och skrittat 45 min. 

Några bilder på min uppfödning född-08 som vi fotade vid förra årets auktionsfotografering
Foto: Johan Grundin

Kung Primero  e: Don Primero









Röstat och jobbat

2010-09-19 ♥ 17:12:24
Ja,lite kass update igen då... I fredags var det Ullared och gekås för hela slanten. Inte så jätte mycket folk och det fann en hel del. Köpte mest kläder till Agnes och leksaker. I hästväg blev det Emins b-vitaminer,e-vitaminer och ett dressyrspö. Tyckte inte att det fanns så mycket på hästavdelningen. Klart bättre sist vi var där. Helgen har varit lugn annars,jobbat på stuteriet både idag och igår. Corall har fått vila idag och igår var hon med på stuteriet och fick gå i skrittmaskinen. Imorgon är det träning igen. Alldeles nyss var vi och röstade oxå,så nu har man gjort sin plikt.
Har ni röstat?


Hoppträning pch Ullared

2010-09-17 ♥ 07:56:04
Igår filmade vi 7 hästar till,så nu är det 3 kvar. De ska filmas på söndag är det tänkt,sen börjar vi med att fotografera alla på tis,ons,tors. Hoppas bara att vädret är med oss.. De som filmades igår skötte sig väldigt bra och behövde inte "jagas" så mycket. Bra för mitt onda ben.. På kvällen var det hoppträning. Första "riktiga" efter hennes vila. Linda hoppade henne och det gick kalas! =)  Bjöd fint och hoppade kanon. På slutet låg hindren på ungefär 120. Ev ska Linda tävla henne nångång framöver,det vore kul.  Idag väntar en dags shopping för mig och Kevin i Ullared,på Gekås. Kevins absoluta favoritställe i Sverige,jag "offrar" mig och åker med ;)  Ska försöka skriva ikväll om det blir några fynd. Jag är mest ute efter kläder till Agnes,då nästan alla byxor och tröjor har krympt i sommar...
Trevlig fredag allihop!

Duktig häst! (måste ta lite nya kort snart....)



Snart kommer vi!!!


Benhinneinflammation och tvätt

2010-09-15 ♥ 18:29:59
Har sån jä*la benhinneinflammation på hö ben så jag vet inte vad... =(  Igår efter vi sprungit milen kändes det bra men efter att ha jagat hästar idag när vi filmade gör det SKIT ont.. Att springa många,korta ruscher i en knölig,ojämn hage är inte att rekommendera. Där hästarna sprang (eller skulle springa..) var det dock harvat. Idag filmade vi 5 st,så det är 10 kvar.. Corall får vilodag idag,imorgon är det träning som gäller. Kul,kul! Nu håller jag på och tvättar,både inne och ute. Kläder inne och shabrak ute.

AJJJJ!!!!!


VM-laget,stubbåker och 10 km

2010-09-14 ♥ 20:37:42
Idag har det varit en ganska lugn dag på jobbet. Vi hann filma 3 hästar,så 15 kvar.. De vi filmade idag skötte sig dock bra. Hann även med att ge alla en riktig borstning och sätta på täcken. 4 st fick även gå i skrittmaskinen 60 min. Efter jobbet var jag ute och red på stubben igen. Kan inte få nog av den.. ha,ha.. Körde galoppintervaller idag och det gick bra. Hon är så samarbetsvillig nu så jag vet inte vad.. ha,ha. På torsdag är det träning,så jag hoppas det håller i sig =) Nu ikväll har jag och Johan sprungit 10 km i ösregn och storm. Inte så härligt,men nu efteråt är det härligt.. Kevin var barnvakt och skötte sig med den äran. Agnes älskar honom och de pratar svengelska med varandra ha,ha. VM laget i hoppning är uttaget och det var väl inga stora överraskningar. Ska bli sååå kul att se dom live om 3 veckor!!!! =)


Stubbåkrar är såååå bra!!

2010-09-13 ♥ 18:53:29
Idag på jobbet blev det ändrade planer ang filmning. Filmaren fick förhinder så det blir nog imorgon istället,så vi har bara borstat och grejat med hästarna idag. Alla skötte sig väldigt bra får jag lov att säga! Peppar,peppar kanske man ska lägga till...  ;)  Vi satte även på dom täcken idag. En del tyckte det var superläskigt,men det gick bra till slut. Efter jobbet blev det en tur på stubben med Corall. Det gäller att passa på innan den är upp plöjd. Red ca 40 min,mkt travarbete och avslutade med galopp i lätt sits så hon fick sträcka ut. Så härligt!!  Nu blir det lite middag,sen ska jag och Agnes duscha och sen väntar soffan och CSI

Härliga stubb!!!!!!


Kalassöndag och tömkörning

2010-09-13 ♥ 07:17:06
Så var Agnes första "riktiga" barnkalas avklarat. Mycket lyckat! Två tjejer på dagis fyllde 4 och bjöd på partaj. Alla barn hade väldigt kul vad jag kunde se. Vilken energi!! Vilket tempo!! Hade man hälften av det skulle man vara nöjd... De hann med att äta korv och bröd och tårta. Springa runt och skrika,sätta svans på åsna,fiska fiskdamm och se på film. Allt detta på 2 timmar. Eftermiddagen tillbringades i rabatterna,inte min favoritsyssla men det var nödvändigt. På kvällen tömkörde jag ca 30 min på banan. Gick fint,hon jobbar på bra. Idag på jobbet blir det till att börja filma unghästarna,så det blir de snabba skorna på idag.

Förväntansfull kalastjej



De satt en kort stund


Hänga svans på åsna (eller vad det nu var..)



Filmvisning


Dålig update,jobb och brutna ben..

2010-09-11 ♥ 09:10:24
Ja,fy fasen vad kass jag är på att skriva här.... Hinner verkligen inte med allt jag vill göra.. men nu ska det bli skärpning! Veckan som gått har bestått av jobb,jobb,jobb,ridning och familjeliv,städ och handling. Som för de flesta kan jag tro =)  På jobbet går det framåt med auktionshästarna. I stort sett alla 18 accepterar att stå uppbundna på gången och ryktas,bortas och lyfta hovar. De har även badats och klippts i veckan. Domesedan är bra... Annars har det varit en sorglig vecka på stuteriet. Ett hingstslagsmål i söndags slutade med att ena hingsten fick avlivas och igår morse hittade vi ett ettårigt sto med en öppen benfraktur i hagen. Fick oxå avlivas.. Jätte tråkigt... Man säger alltid att det brukar hända tre saker när sånt här händer,så det är väl bara att vänta på vad tredje saken är... Hur som helst så är det väldigt tråkigt när sånt händer och som tur är händer det ju inte ofta. Min egen ridning har i veckan bestått av träning i måndags,som gick jätte bra,och resten av veckan konditionsträning. Gäller att passa på när det finns stubbåkrar =) Idag ska vi åka till Elmia i Jönköping på husbilsmässa. Ska även hinna köpa presenter för imorgon är det dax för barnkalas. Spännande!
Trevlig helg allihop!


Finast



Lördag och fortfarande sol

2010-09-04 ♥ 09:47:09
Ja,är nästan lite konstigt att det inte regnat på en hel vecka.. Undrar hur länge det håller i sig.. I går var det jobb som vanligt och efter det så var jag och tränade. Det gick helt super igår! Hon var så fin,så fin! Gick stadigt hela passet och höger galopp är så förbättrad att det är löjligt.. Nu kan jag inte fatta att jag tyckte den var ok innan jag kollade upp det.. Ja,ja som tur är är hon bra nu iallafall.. Kvällen igår spenderades i soffan. Nu på morgonen har jag ridit en runda i skogen. Helt underbart! Vilket väder!! Mina hästar går fortfarande ute på natten och kommer nog att göra det 1-2 v till om inte regnet kommer tillbaks. Idag kommer Kevin hit igen och Johan har åkt till Malmö för att gå på derbyt på jägersro imorgon. De har en uppfödning som är med. Monsterdrive,så det är bara att hålla tummen!  Jag ska jobba i hemvården ikväll,det var 5v sen sist. Ska bli lite kul. Jobbar imorgon hela dagen och efter det ska vi på kalas. Ska försöka skriva lite imorgon kväll. Nu blir det lite trädgårdsarbete tror jag!  Trevlig helg!!

Älskad häst

Trött,trött,trött......

2010-09-02 ♥ 20:03:54
Dålig update i två dagar nu,men jag jobbar på och hemskt att säga men jag är helt slut... Är så trött så jag skulle kunna somna stående om det vore så.. Hemskt att säga men jag skulle aldrig orka jobba heltid,ha häst och barn.. Vet att många har det så men det är inget för mig.. Har gått upp kl 5 för att hinna rida innan jobbet tis och ons,för det har varit fullt upp på eftermiddagen och kvällen. Kan ju inte begära att Johan ska vara med Agnes heller varje kväll för att jag ska rida. Det känns ju inte bra. Som tur är jobbar jag bara 100% september månad,sen går jag tillbaks till vanliga jobbet och 80%. Det passar mig helt perfekt! Slutar 13.30 nästan varje dag och jobbar kväll nån dag i veckan. Sen är jag oftast ledig minst en vardag i veckan oxå. Fy vad gnällig jag är.. Inte bra!   På jobbet har vi plockat in unghästarna som ska säljas och de sköter väl sig sådär... Vi har bara bundit upp dom än så länge och borstat lite på dom. Allvaret börjar nästa vecka när Kevin kommer. Igår var jag på kliniken med en fullblodshingst som skadat gaffelbandet. Det är lite allt möjligt man får göra.Då passade jag även på att stanna till på skara hästsport. Skulle inte ha nåt men kom ändå ut därifrån med nya tyglar(JW),grimma (JW) swarowski pannband och en hundborste att göra rent kardborre med.. Konstigt att det inte går att gå ut tomhänt =) I kväll har vi konditionstränat på stubben,det gick undan,tur hon är så snäll.Det är iallafall lite mysigt att hösten är här tycker jag! Man kan kura inne med gott samvete =) I morgon är det fredag! Gött!!


Detta kunde vara jag...


Lite shopping..

2010-09-01 ♥ 17:59:02

dsc00115 (MMS)

Lite shopping..


Morgonritt har guld i mun... God morgon! :-D

2010-09-01 ♥ 05:58:04

dsc00114 (MMS)

Morgonritt har guld i mun... God morgon! :-D