Mors dag och elitlopp

2010-05-30 ♥ 20:27:16
Idag är det ju som bekant Mors Dag! Så dagen började som sig bör med frukost på sängen! Mysigt och lite kladdigt.. =) Det blev ju ingen tävling idag och det känns bra,då jag inte sov så bra inatt. Har vaknat flera gånger,fattar inte varför. Istället har vi varit och firat svärmor på mors dag,alltid lika trevligt att umgås lite. Eftermiddagen har spenderats i soffan framför tvn och elitloppet som vanns av Iceland i år. Grattis till honom och till Stefan "Tarzan" Melander! 3 miljoner fick han för besväret! Nu ska jag strax bege mig ut till stallet för att rida lite. Idag blir det en sväng i skogen och imorgon laddar vi för träning.

Grattis Iceland    (bilden inte från idag)


Grattis mammor

Ingen tävling

2010-05-29 ♥ 19:37:40
Nu har vi bestämt oss för att det inte blir nån tävling imorgon i Gäsene. Har anmält till regionala i Uddevalla nästa söndag i stället. Känns helt ok. Då behöver jag inte rida ett "efter tävlingpass" på måndag,utan kan åka och träna för Linda. Det blir enda träningen nästa vecka för sen åker hon till Strömsholm på SM. Efter vår arbetsamma morgon i trädgården har det blivit lite shopping,middagsvila och lite mer trädgårdsarbete. Fika i tältet har vi oxå hunnit med. Snart ska jag ut och rida och sen blir det lite cider och godis i soffan!


Tävling!!

2010-05-29 ♥ 18:38:55


Bara att hålla tummen!

Trädgårdsarbete och tävlingsfundering

2010-05-29 ♥ 10:06:08
Idag har jag och mina hjälpredor varit ute och grejat i trädgården. Vi har kört bort sten,pinnar och rensat ogräs. Fick lite mer hjälp av min ena hjälpreda än av den andra.. =)
Hjälpsam


Mindre hjälpsam

Nu är vi klara i trädgården för idag,känns lite sjukt att klockan inte ens är 10,så då kan ni förstå hur tidigt vi började.. ha,ha
Resten av dagen blir det lite shopping,ridning och ev bad av pålle beroende på om vi tävlar imorgon eller inte.. Är anmälda till Gäsene imorgon,en 110,men vet ej om vi ska stryka. Hästen är i finfin form men finns lite som talar emot..
1: Johan jobbar och han är den enda som får dra släpet lagligt... Hästbilen är upptagen.
2: Vi får gå upp satans tidigt om han ska med,typ 4.30 om vi ska fixa stallet hemma först
3: Agnes får åka med. Inte för att det är ett problem egentligen,men känns sådär att släpa upp henne "mitt i natten"

Det är väl det som talar emot,men stryker vi åker vi nog till Uddevalla nästa helg istället och tävlar 100 och 110. Vi får fundera på det under dagen.
Trevlig lördag allihop! Förresten ska ni kolla schlager ikväll?

Nöjd efter lyckat ridpass

2010-05-27 ♥ 17:38:04

dsc00056 (MMS)

Nöjd efter lyckat ridpass


Harva ridbanan

2010-05-26 ♥ 10:40:52

dsc00054 (MMS)

Harva ridbanan


Kass uppdatering...

2010-05-25 ♥ 17:20:02
Nu har det varit extrem kass uppdatering pga av tidsbrist och krångel med blogg.se.. om det fortfarande är nån som läser kommer ett inlägg här =)
I fredags jobbade jag och på eftremiddagen tömkörde jag Corall. Det gick mycket bra! Försöker göra det nån gång i veckan,och gärna efter en träning så hon riktigt får jobba loss ryggen. Kvällen ägnades åt tv tittande i soffan. Lördag innebar jobb hela dagen för mig och på kvällen var min syster med familj och mamma och pappa här och åt tacos. Corall fick vila,de var även ute på natten.Johan var på svensexa för sin bror och ramlade hem vid 3 på natten i fin form ;). I söndags var jag uppe med tuppen och red en sväng ute. Det var flygets dag så jag ville gärna vara klar innan det brakade loss med flygplan högt och lågt. De körde rätt friskt trots att klockan bara var 8.30 när jag red,men som tur var är Corall inte det minsta rädd för planen. På eftermiddagen var det kalas för kusin Tage och jag jobbade kväll. Måndagen var det jobb hela dagen och på kvällen var jag med Corall hos Linda och hon hoppade henne. Gick så himla bra! Hon var så fin! Totalt avslappnad och gjorde allt rätt =)  De hoppade en serie med 3 hinder och ca 6,5 meter emellan. Höjden ca 100 och en liten bana på 110-120. Inga problem. Önskar bara att jag själv vågade.. Jag tycker 70 cm är lagom.. ha,ha. Idag har jag varit i ridhuset och joggat henne.Hade tänkt rida ut,men vädret var minst sagt inte kuligt med regn och blåst så då blev det ridhuset. Fokus idag låg på avslappning och att bara jogga loss henne och det gick bra. Ja,det var vad jag gjort sen sist. Nu ska jag ut och putsa läder och tvätta shabrak. Tar hjälp av min lilla stallpiga Agnes. Må så gott!



Sommarväder och duktig pålla

2010-05-20 ♥ 20:31:40
Idag har jag varit ledig och fått gjort en hel del. Skönt! Städat sadelkammaren,städat huset,promenerat med hunden,haft besök av god vän med dotter och varit iväg med hästen på träning. Känns bra! Träningen gick super! Linda hoppade henne och hon var FIN! Det är så himla kul att se nån annan rida sin häst. Sen rider ju Linda väldigt bra oxå =)  Nu ska jag ut i trädgården och vattna blommar,för här har minsann inte regnat alls idag,vilket det har gjort häromkring har jag förstått. Nu får jag lägga på ett kol för kl 21 börjar Criminal Minds


I skuggan...

2010-05-20 ♥ 12:48:26

dsc00052 (MMS)

I skuggan...


En bra dag!

2010-05-19 ♥ 22:06:52
Äntligen verkar sommaren vara här,eller iallafall på väg! Strålande sol och värme! Det gillar jag! Idag har jag jobbat långdag och när jag kom hem planterade vi i trädgården och fixade med altanen. Johan gjöt den tredje stolen,bara 5 kvar.. det blir skit bra och ingen lär ju sno dom iallafall.. Stolarna väger ca 80 kilo, och bordet,som han formade av idag, väger ca 300 kg. Efter att jag nattat Agnes gick jag ut i stallet och red en härlig runda. Kunde rida i bara tröja =)  Det blev en lugn tur. Var och tränade markarbete igår och imorgon är det dags igen så jag bara joggade henne idag. Det gick finfint. Ska anmäla till tävling i Gäsene nästa söndag oxå. Kul,kul!  Nu ska jag ge Johan ett fotbad,lovade det i ett svagt ögonblick förut,men det är han värd så som han sliter med hästar,trädgård och hus. Trevlig lill lördag på er!


Härlig ridtur i underbart väder!!

2010-05-19 ♥ 20:29:48

dsc00051 (MMS)

Härlig ridtur i underbart väder!!


Saknar

2010-05-17 ♥ 22:06:21
Åh,vad jag saknar min lilla docka nu.. Hon är med mormor och morfar hos min syster i Norge och firar 17:e maj. De har varit där sen i fredags och kommer hem imorgon. Typiskt nog jobbar jag kväll imorgon,men jag hinner nog krama på henne innan jag börjar. De skulle försöka komma iväg tidigt från Norge. Idag har vi även "firat" Sture som fyller 1 år idag. Hurra för honom! Vi firade med en långpromenad =)  Annars har jag haft en härlig dag. Hjälpt till i stallet,handlat,städat,planterat träd och joggat hästen. Hon var mkt fin dag! I morgon blir det markarbetesträning hos min tränare. Alltid lika kul! Vad har ni haft för er första dagen på veckan?

Saknad


Grattis Sture 1 år

2010-05-17 ♥ 19:59:46

dsc00050 (MMS)

Grattis Sture 1 år


Slö söndag

2010-05-16 ♥ 21:37:06
Nu har det varit lite dåligt med uppdateringen igen.. Igår var jag på möhippa hela dagen+kvällen. Det är Johans bror som ska gifta sig så det var möhippa för Lotta. En mycket lyckad dag som startade kl 9.30 0ch slutade 2 i natt. Vi var 14 glada tjejer som hann med spökhuset i Grästorp,picknick hos Malin,paintball i Falköping,middag,bastu,bubbelbad,"kryddparty" på campingen och en utekväll på stadt. En mycket trevlig dag som kändes idag... =)  Idag har vi bara tagit det lugnt. Var på lidens handelsträdgård och köpte 4 träd som vi ska plantera i altanen,var på skara hästsport och lämnade tillbaks mina tretorn som gått sönder och fick middag hos svärmor och svärfar. i kväll har jag ridit och det gick bra. Red ut ca 70 min,konditionstränade lite. I morgon är det ny vecka som jag startar med en ledig dag. Eller jag är ledig från mitt "vanliga" jobb men ska hjälpa till hemma med hästarna. Trevlig söndag! Lägger in en bild på ett et sånt träd vi köpte.


Tävling och duktig häst!!

2010-05-14 ♥ 16:38:20
Idag bar det iväg till Lilla Edet och hopptävling. De skulle starta 100 och 110. Var ju som sagt lite velig om vi skulle åka eller inte då hon kinkat lite i hoppningen men vi bestämde oss för att åka och ta det som en träning. Det visade sig vara rätt beslut för hon var verkligen superfin! Lugn och avslappnad och hoppade super! =)  I 100 var de felfria på hinder,men Amanda glömde vägen i omhoppningen så det blev en stor volt och 1 tidsfel.Sammanlagt 5 fel. Men jag var superglad att hon visade så bra inställning. Sen in i transporten och sov i 3 timmar sen var det dax för 110. Hoppade ännu bättre än i 100,men fick ett pet,så 4 fel! Duktiga,duktiga häst! Nu har jag promenerat med lille Sture som varit själv hemma några timmar och nu ska jag åka och handla mat. Ikväll blir det tacos och en film tror jag. Är sååå trött då jag blev väckt av min käre sambo kl 4.. Då fölade det och det var felläge så jag fick springa ut och hjälpa till. Allt gick bra som tur var,men sen kunde jag inte somna om innan kl ringde 5.30,så ikväll blir det soffan. Ha en trevlig fredag allihop! Vad händer?


Framhoppning

2010-05-14 ♥ 09:30:58

dsc00048 (MMS)

Framhoppning


Ledig dag och ladda för tävling

2010-05-13 ♥ 21:58:56
Idag har jag varit ledig från jobbet,men hjälpt till hemma med veterinärundersökningar. Har även hunnit med ett födelsedagskalas,där det bjöds på smörgåstårta. Det är nåt jag är väldigt svag för ha,ha.. Skrittade ut i skogen 50 min på kvällen och sen var det dax för bad av den "vita" hästen.. Hon var faktiskt vit inunder all smuts =)  Imorgon är det tävling i Lilla Edet. Har haft lite funderingar om det skulle bli start eller inte,då hon varit lite si och så det senaste i hoppningen men bestämde mig för att åka ändå. Har inga förhoppningar utan vi tar det som en träning. Det är Amanda som ska tävla och jag ska vara hästskötare.  Bilder från tävlingen kommer imorgon! =)

Raining cats and dogs

2010-05-12 ♥ 20:46:05
Ja,det kan man säga att det gör... Inget kul väder alls.. Men det går väl över,och det behövs ju trots allt regn nu. Inte så kul för hästarna som är på bete bara.. Idag har jag varit ledig och jag och Agnes har varit på Överby i Trollhättan och shoppat. Det blev en ny bilstol och lite vårkläder. En lunch hann vi oxå med. Hade en jätte mysig dag,jag och Agnes 3 år. Måste säga att de är för härliga i denna åldern ha,ha. Vi kunde även konstatera att Överby en vardag mitt i veckan är överfullt med mammalediga mammor med barnvagnar. Agnes såg bebisar överallt. Har även varit ute på en BLÖT ridtur.. Inte den härligaste ridturen,men det gick bra trots halv storm och ösregn. I morgon är det kristi himmelfärdsdag. Är det nåt ni firar?



Välkommen till mig

2010-05-11 ♥ 13:01:45
Tänkte jag skulle visa lite hur det ser hemma hos oss! Ska ta fler kort på de andra stallen och hagarna senare för batteriet på kameran strejkade..
Idag har jag trimmat pålla på ridbanan ca 20 min och efter det skrittade jag ut. Det gick bra idag,fick igenom vad jag ville.

Huset

Altanen


Altan+badtunna



Magasin/förråd/festlokal (??)


"Mitt" stall


Mitt stall+trött häst


Min lilla bana



Såhär ser det ut hos oss. Fler kort kommer!

Blåsigt

2010-05-10 ♥ 22:18:35
Nu har det varit kasst med uppdateringen,men det har varit fullt upp.. I lördags jobbade jag på dan,och sen la jag mig faktiskt och sov några timmar. Skönt! På kvällen var det dax för Lidköpings stolthet,Arenan att få besök. Sparbanken firade 175 års jubileum och detta firades med uppträde av diverse artister. Trevligt! Agnes sov hos min föräldrar så på söndag fick jag sovmorgon! Sov ända till 8 ha,ha.. Fixade stallet och sen satte vi igång och städade huset,tvättade fönster och grejade i trädgården. Full fart! Erik,Lotta och barnen kom förbi på fika oxå. Trevligt! Han även med att åka och träna med pålle. Markarbete blev det och det gick finfint! Idag har hovslagaren varit här och dagens ridpass blev ett konditionspass på fältet. Trots blåst gick det mycket bra! Måndag bjuder som vanligt på CSI,mitt favoritprogram alla kategorier. I morgon ska jag jobba hemma innan det är dax för mitt vanliga jobb på kvällen. Trevlig måndag mina vänner!



TGIF

2010-05-07 ♥ 21:17:35
Äntligen fredag! Jag kan dock inte ta helg riktigt än,för jag jobbar imorgon oxå... men bara kort dag som skönt är =) Idag har det varit jobb och sen var det meningen jag skulle åkt och tränat,men det blev flyttat till på söndag. På eftermiddagen var vi och uppvaktade Amanda som tog studenten. Grattis till henne! Nu har jag precis kommit in från stallet,har varit ute och joggat Corall på fältet. Var liite orolig att hon skulle vara lite tittig pga att det typ blåser storm,men hon gick super! Duktig häst! Imorgon blir det en tur i skogen och på söndag blir det träning! Känner mig taggad! =)  Ha en riktigt härlig mysfredag!

Lååååång dag

2010-05-06 ♥ 22:11:35
I morse ringde kl som vanligt 5.15. Upp,ut istallet,släppa ut och mocka. Eftersom jag skulle bli hämtad av en arbetskamrat hemma vid 7.15 sprang jag ut på en liten morgonjogg. Det blev 4 km. En underbar start på dagen. Efter dusch och lämning på dagis kom jobbarkompisarna och hämtade mig och sen åkte vi till Vänersborg på planeringsdag. Det var en lång men rolig dag. Var hemma vid 20.30,så då var det bara att byta om,ut i stallet och sen tömkörde jag ca 20 min på banan. Det gick kanonbra. Nu hör jag att sängen ropar på mig så det är väl bara att krypa ner. I morgon är det jobb,markarbetesträning och student på programmet.
Hoppas alla haft en bra dag i solen.
Film från i mars


Kungen hoppar första gången

2010-05-05 ♥ 20:31:58
Här är en film på Kungen som jag fött upp. Det är från april i år,första gången han är i ridhus och första gången han löshoppar. Jag tycker han hoppar lite högt för att vara första gången,men jag antar att Uno Bohman vet vad han gör. Det är ju inte första löshoppningen han håller i om man säger så.. Duktig pålle! =)
Annars har dagen mest handlat om jobb,sen var det kalas för svärmor som fyller år. Grattis till henne!
Ska ut och ta in hästarna om en stund,så fort Johan kommer in. Han är ute och syr fast larm på de ston som beräknas föla närmast. Corall får vila idag.


Sol,regn och blåst

2010-05-04 ♥ 20:30:40
Ja idag har det varit minst sagt varierat väder.. Sol och fint väder till efter lunch nångång,sen regn,uppehåll, och nu regn och en satans blåst.. =(  Inte kul,men det ska väl ner antar jag. Idag har jag jag jobbat kort dag och sen har jag varit och tränat med hästen. Linda,min tränare,red henne idag. Hon gör det med jämna mellanrum för att checka lite. Hon var mer än nöjd idag! Kul,kul =)  Mycket mjuk och fin. Tror tömkörningen i helgen gjort mycket nytta. Red på vanligt 2-delat sprenger idag,det gillar hon. Linda hoppade även några språng upp till 120 och hon hoppade verkligen bra idag. Efter träningen har jag och Agnes varit på stadsbesök. Vi besökte blomsterhandeln,mataffären och hämtade mattor på posten som jag beställt. Blev lite vårfint i köket. Nu ska jag slänga mig i soffan och bara lata mig. Blir nog tidig sänggång ikväll,imorgon ringer kl 5.15 som vanligt..




Ute på ridtur i underbart väder

2010-05-03 ♥ 19:26:50

dsc00044 (MMS)

Ute på ridtur i underbart väder


Testar igen...

2010-05-03 ♥ 13:21:12

dsc00041 (MMS)

Testar igen...


Nöjd med dagen

2010-05-02 ♥ 20:18:15
Idag var det dax för lektion nr två för Anders Eriksson. Det gick kanon bra! Fick lära mig tömkörning på volt och fick göra mycket övergångar och använda bommar. Det var värt varenda krona och jag tror att jag kommer ha nytta av det framöver. Dagen i övrigt har innehållit trädgårdsarbete,hundpromenad och fika med Johans föräldrar. Vi hittade oxå våra cyklar som vi trodde var stulna.. Hittade dom i ett utrymme vi inte tittat i sen i höstas.. tror vi har lite för mycket förråd på gården ha,ha.. Glada blev vi iallafall =)  Har även pratat med Kungens ägare och han har varit på löshoppning för Uno Bohman idag och det hade gått super bra! Han hade hoppat som han aldrig gjort annat,min lille kung.. Hon skulle lägga ut filmer på youtube,ska bli spännande att se. Imorgon är det ny vecka och jag är ledig från mitt vanliga jobb men ska hjälpa till med hästarna hemma. Hoppas ni haft en lika bra helg som jag har haft!

Kungen 1,5 år


1:a Maj

2010-05-01 ♥ 19:39:54
Idag har jag varit i Nuntorp på tömkörningskurs för Anders Eriksson. Han var precis så bra som jag trodde! Hade en timme ensam med honom och vi gjorde väldigt basic saker idag. Kan säga att det var svårare än det ser ut.. Corall är tömkörd mycket tidigare,men jag är ju helt grön.. Arbetade bara i skritt och fick göra mycket serpentinbågar och volt tillbaks,halvt igenom och skritt över bommar. Imorgon skulle det bli löngering på töm och travarbete. Ska bli så kul.. =)  På eftermiddagen har vi "majat" i skogen. Jätte härligt inne i skogen,men det blåste som 17 utanför.. Hoppas ni haft en bra första maj!!


Mera tävling!!

2010-05-01 ♥ 16:34:52

Tävling!!

2010-05-01 ♥ 16:27:26